NaslovnicaPastoralne aktivnostiFRAMAŠkola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područnog bratstva

Škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područnog bratstva

Ovogodišnja Škola animatora i Seminar za voditelje formacija održao se u Šibeniku, na Šubićevcu, pod geslom: „Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci.”(Mt 7, 12)

Framaši su se okupili u samostanu sv. Ante na Šubićevcu u petak poslijepodne, te tu proveli predivna tri dana s ostalim framašima iz Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područja. Školu animatora predvodili su područni vijećnici Jakov Rak, Tea Krečak i Zvonimir Šilović. Došli smo do zaključka koliko zapravo dobar susret, različite teme i zanimljiv predavač mogu animirati framaše, ali isto tako koliko je to bitno za daljnji rast bratstva.

 

Seminar za voditelje formacija predvodio je nacionalni voditelj formacija Petar Škrobo. Razgovarali smo o problemima s kojim se susrećemo kao voditelji formacija, te pokušali zajedno doći do njihovih rješenja i realizacije novih ideja kojima bi poboljšali postojeće stanje. Uz grupni rad, igre i rad u tišini, koji su nam pripremili animatori, dublje smo ušli u spoznaju samoga bratstva i služenja istomu.

Cjelokupnu priču uljepšao nam je bračni par Špar sa svojim svjedočanstvom, a osim njima zahvaljujemo se i fra Mariju Radmanu, OFM, koji nas je lijepo ugostio i omogućio da nam kroz tri dana ništa ne izostane. Nakon Mise i zajedničkog ručka, uputili smo se svojim kućama ispunjeni i sretni sa samo jednim ciljem: da služimo drugima.

Lana Liović, Frama Sinj

Preuzeto s https://frama-portal.ofs.hr/2024/03/06/skola-animatora-i-seminar-za-voditelje-formacije-splitsko-dubrovackog-i-zadarsko-sibenskog-podrucnog-bratstva/?fbclid=IwAR0y8mLrKAoBX7dgVa7YqLwvpX8BeNPV1p2QYkzv_4_hCvs7Fop0hl_NCzY

Povezani članci

Najnovije vijesti