NaslovnicaNovostis. Marija Veronika Ćibarić u našoj Župi

s. Marija Veronika Ćibarić u našoj Župi

U župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu u nedjelju, 24. srpnja 2022., naša domaća Crkva u svojem misijskom djelovanju svečano proslavila DAN SV. KRISTOFORA – onoga koji je “nositelj Krista”. Naši misionari su pravi nositelji Krista i njegove riječi onima koji ju nikada nisu imali mogućnost čuti. Već nekoliko godina imamo milost da u našu župu dolaze misionari koji djeluje na raznim kontinetima svijeta.
Tamo na kraju svijeta, neke male točkice na karti, na jugu Pacifika zapravo su Salomonski Otoci – siromašna zemlja gdje je kršćanstvo zaživjelo nešto prije više od 100 godina ugostili smo našu misonarku s. Mariju Veroniku Ćibarić, časnu sestru Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. Misija pri kojoj djeluje na Salomonovim Otocima, na otoku Malaiti, u Bumi otvorena je 2011. kada su došle prve četiri sestre.
S. Veronika ondje je stigla krajem kolovoza 2018.
Misionarka nam je preko svetih misa u 9h i 19h župnoj zajednici malo pokušala približiti rad sestara na tim udaljenim otocima, dala svoje svjedočanstvo i sve nas potaknula da budemo iskreni prijatelji misija, molitvom ali i svojim nekim skromnim prilogom kojim nama ponekad izgleda malo ali tim ljudima na Salamonskim otocima je u stvari veliko.
 
Povezani članci

Najnovije vijesti