NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (9. – 16. svibnja 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (9. – 16. svibnja 2021.)

ŠESTA USKRSNA NEDJELJA – Majčin dan

Svete mise nedjeljom u:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 19 sati (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati. Pola sata prije večernje mise se moli sv. Krunica.

Mjesec svibanj posvećen je Bl. Djevici Mariji.

 

PONEDJELJAK

(10. svibanj)

Bl. Ivan Merz, laik (spomendan)

FRAMA ima susret u 20.30h.

UTORAK

(11. svibanj)

Pobožnost 13 utoraka sv. Anti.  Deveti utorak.

U 18.15 sati započinje molitveno-liturgijski program, u 19 sati sveta misa s prigodnom propovijedi. Nakon mise je euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

SRIJEDA

(12. svibanj)

Sv. Leopold Bogdan Mandić, prezbiter (Spomendan)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15 sati.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(13. svibanj)

SVETKOVINA UZAŠAŠĆA GOSPODINOVA.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Kateheza za prvopričesnike u 16 i 17 sati.

PETAK

(14. svibanj)

Sv. Matija, apostol (Blagdan)

Kateheza za krizmanike u 16 i 17 sati.

POČETAK DEVETNICE DUHU SVETOM.

SUBOTA

(15. svibanj)

Ministranti imaju susret u 11 sati.
NEDJELJA

(16. svibanj)

7. VAZMENA NEDJELJA

Poziv roditeljima krizmanika na večernju misu u 19h, a nakon mise je roditeljski susret i dogovor oko sakramenta svete krizme.

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 18.15 sati i svakog 19. u mjesecu.
  • SVIBANJSKA POBOŽNOST, koja se odnosi na posebne molitve i druge pobožnosti kojima se tijekom svibnja časti Blažena Djevica Marija. Neka molitva Krunice ispuni i ovaj svibanj. U crkvi sv. Ante, Svibanjske pobožnosti su svaki dan od 18,30 sati, koju će predvodi svećenik. Pozivamo djecu i mlade, roditelje i ostale vjernike da se uključe u svibanjsku pobožnost.
  • Naši volonteri župnog caritasa danas (nedjelja, 9. 5.) pola sata prije svetih misa skupljaju hranu u prostorijama župnog caritasa, za naše korisnike, koju dijelimo svakog 13. u mjesecu. Neka naša odricanja pomognu siromašnima i najugroženijima u našoj župi.
  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu organizira DEVETNICU I DUHOVSKO BDIJENJE uoči svetkovine Duhova. Devetnica započinje u petak, 14. 5. nakon večernje svete mise u Nakana devetnice i bdijenja za duhovno buđenje naše župe i cijelog hrvatskog naroda.

Zatim, u crkvi sv. Ante će biti izložen Presveti oltarski sakrament nakon večernje mise od četvrtak, 20. 5. i sve do župne svete mise na svetkovinu Duhova u 9h, cijele dane i noći, osim pod svetim misama. Ova tri dana uoči same svetkovine Duhova pozvani ste neobavezno doći i probdjeti u molitvi za našu župu, za naš grad Šibenik i cijelu našu domovinu.

Molimo sve one koji se žele prijaviti i osigurati da Presveti Oltarski Sakrament ni u jednom trenutku ne bude ostavljen bez ljudi, da odaberete jedan ili više termina, možete se prijaviti kao pojedinac, grupa ili zajednica. Ukoliko ipak budete morali otkazati, ljubazno vas molimo da nas o tome obavijestite kako bismo se pobrinuli naći zamjenu za vas.

Muškarce posebno potičemo na popunjavanje noćnih termina.

Prijave nakon svetih misa, putem e-mail adrese: zupasubicevac@gmail.com ili na broj telefona: 022/214 294.

  • MAJČIN DAN. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine, druge nedjelje u svibnju. Njegovo obilježavanje potječe iz  Sjeverne Amerike, gdje se obilježava još  od početka 20 stoljeća. Za to je zaslužna učiteljica iz Virginije Ana Jarvis, koja se nakon majčine smrti počela zalagati za utemeljenje dana posvećenog majkama. Blagdan se nedugo potom počeo slaviti i u Europi. Ovaj dan je prilika da svako od nas više promisli o svojoj majci i da joj oda priznanje i zahvalu za svu ljubav koju nam  ona cijeloga života nesebično daruje. Pravu svrhu Majčina dana najljepše je opisala njegova osnivačica Ana Jarvis koja kaže da danas trebamo: „Probuditi uspavanu ljubav i zahvalnost prema ženama koje su nas rodile. Biti kod kuće, jer smo uglavnom odsutni. Razvedriti živote naših majki. Dati majkama do znanja da ih cijenimo, iako to baš ne pokazujemo često. Majčin je dan tu da nas podsjeti na našu dužnost prije nego bude prekasno. Ako niste kod kuće, pišite majci često, javite joj se, recite joj nekoliko lijepih riječi, pohvala i recite joj koliko je volite. Majčina ljubav je nova svaki dan!“

Ove godine naši ovogodišnji prvopričesnici su odlučili darovati ruže za naše majke, da iskažu svoju ljubav osobama koje su nam dale život i da im na simboličan način zahvale i odaju poštovanje. Drage majke i bake, želimo vam sretan Majčin dan!

 

Povezani članci

Najnovije vijesti