NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (8. – 15. travnja 2018.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (8. – 15. travnja 2018.)

Druga uskrsna nedjelja /Nedjelja Božanskog milosrđa/

NEDJELJA

(8. travanj)

Danas su s nama preko župne svete mise franjevački bogoslovi Presvetog Otkupitelja iz Splita sa svojim magistrom fra Ivicom Jurićem. Neka ih prati Božji blagoslov da ustraju u svom franjevačkom pozivu.
PONEDJELJAK

(9. travanj)

Svetkovina Naviještenja Gospodinova, Blagovijest. Slavi se sutra jer je slavlje 25. ožujka bilo zapriječeno (Cvjetnica). Slavlje svetih misa: 7 i 19 sati.
UTORAK

(10. travanj)

Vjeronauk za prvopričesnike: 3.a u 10 sati.

Četvrti je utorak. Poslije večernje mise pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti P.

Franjevački Svjetovni red ima susret u 19.30 sati.

SRIJEDA

(11. travanj)

Probe pjevanja za zbor sv. Ante u 16 sati

Probe pjevanja za  dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30 sati

Biblijska večer poslije večernje sv. mise.

ČETVRTAK

(12. travanj)

Vjeronauk za prvopričesnike: 3.b. i c. u 17 sati

Euharistijsko klanjanje poslije večernje svete mise u 19 sati.

PETAK

(13. travanj)

Likovno-kreativna radionica od 17 do 19 sati.

Vjeronauk za krizmanike u 17 sati.

SUBOTA

(14. travanj)

Ministranti imaju svoj susret u 11 sati.

 

  • Najavljujmo Dan obitelji za Gradski dekanat u subotu, 21. travnja 2018. u Katoličkoj Osnovnoj školi. Susret je zamišljen kao duhovna priprema za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu od 15. do 16. rujna 2018. Susret započinje u 10h a završetak je predviđen do 16h. Besplatni bus vozi od Nove tržnice. Molim obitelji da se prijave tko želi ići radi ručka. Za djecu je također predviđen program.

 

  • Poziv na molitvu i skup protiv ratifikacije “Konvencije”. Dragi župljani, kao što vam je poznato, Hrvatska biskupska konferencija u nekoliko je navrata izrekla svoj negativan stav o mogućoj ratifikaciji „Istanbulske konvencije”, jer se „tako na mala vrata uvodi rodna ideologija”, pa bi ratifikacija „bila štetna za narod i državu”. Pozvani smo javno svjedočiti svoj kršćanski identitet, naročito kada je riječ o temeljnim moralnim pitanjima koja se tiču ljudske osobe, braka, obitelji i društva u cjelini. U tom smislu pozivamo sve župljane na skup protiv ratifikacije „Istanbulske konvencije”, koji će se održati u Splitu u četvrtak, 12. travnja 2018., u 18 sati. Organiziran je bus. Polazak je u četvrtak 12. 4. u 16h s Nove tržnice. Prijave su u katedralnom župnom uredu od pon. – sri. (9-12h). Cijena busa je 20 kn. Isto tako, pozivamo da će se sljedećih dana u crkvi sv. Ante na Šubićevcu moliti za izgradnju pravednog društva i za zaštitu ljudskog dostojanstva svake žene i muškarca, kao i obitelji – temeljne stanice društva i Crkve. Bog neka blagoslovi našu župnu zajednicu i našu domovinu Hrvatsku.

 

  • Pokrenuta je samostanska karitativna akcija Antin 13. u sklopu župnog Caritasa. Svakog utorka možete dostaviti hranu, odjeću od 17 do 19 sati a svakog u mjesecu (petak, 13. 4.) je dijeljenje hrane i pomoć potrebitim obiteljima.

 

Od DUHOVNOG TISKA ČITAJTE: Glas Koncila; Glasnik Mira;

Povezani članci

Najnovije vijesti