NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (8. – 15. rujna 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (8. – 15. rujna 2019.)

 Dvadeset i treća nedjelja kroz god.

Mise nedjeljom u: 10 i 19 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan su u: 7h i 19h.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

NEDJELJA

(8. rujna

Rođenje BDM – Mala Gospa, (Blagdan). Svečano se slavi u crkvi Gospe van Grada u Varošu. Središnjim euharistijskim slavljem u 18 sati predsjeda mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup. Stoga, večeras nema večernje svete mise u 19h u crkvi sv. Ante, zbog proslave Male Gospe u Varošu.
PONEDJELJAK

(9. rujna)

Započinje nova školska i vjeronaučna godina. Dragoj našoj djeci želimo sretnu i uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu, a posebno prvašićima kojima je to početak novoga životnog razdoblja.  
UTORAK

(10. rujna)

Započinju susreti za članove Franjevačkog Svjetovnog Reda – OFS.

Susret počinje u 19.30 sati u samostanskoj dvorani. Pozivamo nove članove koji žele postati simpatizeri i koji žele rasti u franjevačkoj duhovnosti da dođu u Franj. Svjetovni Red.

 

SRIJEDA

(11. rujna)

Pozivamo sve one koji vole pjevati da se prijave u naše pjevačke zborove prema rasporedu: Dječji zbor ”Ljiljani”, u srijedu, 11. 9. u 17.30h; Zbor sv. Ante u srijedu, 11. 9. u 18.30h. Zbor mladih nedjeljom u 19h. Pozivamo osobito djecu i mlade, da se priključe zborovima te pjevanjem uzveličaju misna slavlja.
ČETVRTAK

(12. rujna)

Presveto Ime Bl. Djevice Marije (Spomendan)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.    

 

PETAK

(13. rujna)

Sv. Ivan Zlatosuti, biskup i crkveni naučitelj (Spomendan)

Poslije večernje mise je susret BIBLIJSKE ZAJEDNICE.  Pozivamo vjernike koji žele čitati preko svetih misa, ali razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da dođu na susret.

 

 

SUBOTA

(14. rujna)

BLAGDAN UZVIŠENJA SV. KRIŽA  –  poslije večernje sv. mise pobožnost čašćenja svetoga križa. Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski je susret subotom u 15 sati.

 

 

NEDJELJA

(15. rujna)

NEDJELJA  posvećena molitvi i zazivu Duha Svetoga povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Svečano ćemo obilježiti preko sv. mise u 10 sati. Misa za mlade u 19 sati.

  

  • Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaši, srednjoškolci i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se priduže našoj franjevačkoj mladeži Frami. Susreti se održavaju ponedjeljkom u 20.30 sati.
  • Volonteri župnog caritasa dežuraju svakog utorka od 17 do 18 sati i prikuplja prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za najugroženije u našoj župi, a svakog 13 u mjesecu volonteri dijele hranu. Sada u petak je u mjesecu pa molimo župljane da pripomognu u doniranju hrane.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 12. rujna u 20h na Baldekinu.
  • U petak, 13. rujna u crkvi sv. Ante će biti sakrament svete ispovijedi za sve učenike, prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine u 19:30h. Molimo roditelje da o tome povedu računa i djeci napomenu o svetoj ispovijedi.
  • U župi postoji katolička malonogometna ekipa, oni mladi koju su zainteresirani igrati u Katoličkoj malonogometnoj ligi mogu se javiti župniku radi dogovora.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti