NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (8. – 15. listopada 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (8. – 15. listopada 2023.)

27. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa),

11.00 sati (dječja-obiteljska misa)

18.00 sati (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan moli se

Listopadska pobožnost – Gospina krunica u 17.30 sati.

 

PONEDJELJAK

(9. listopada)

Kateheze za 7. razred u 17 sati.

Franjevačka mladež – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(10. listopada)

Kateheze za 4. razred u 10 sati.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu u 17 sati.

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju probe u 19 sati.

Nakon mise u 18 sati molimo zavjetnu molitvu pred relikvijama sv. Ante.

Franjevačkog Svjetovnog Reda u 18.30 sati.

SRIJEDA

(11. listopada)

Susret Marijine legije u 16.30h.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30h. Molimo za naše obitelji.

Radionica šaha za djecu osnovne škole: Šah-mat. Prvi susret je u 18.30 sati u župnoj dvorani.

ČETVRTAK

(12. listopada)

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 17 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

PETAK

(13. listopada)

Kateheze za KRIZMANIKE u 17 sati.

Pomoć pri učenju iz matematike: 5. razred od 17 do 18 sati

                                                           6. razred od 18 do 19 sati

SUBOTA

(14. listopada)

Ministranti idu na franjevački susret ministranata u Hrvace. Polazak je u 8 sati ispred crkve Ante na Šubićevcu.
NEDJELJA

(15. listopada)

Iduća nedjelja je NEDJELJA ZAHVALNOSTI za Božja dobročinstva i plodove zemlje, prigodno ćemo obilježiti preko dječje misi u 11 sati.

 

Ostale obavijesti:

  • Mjesec listopad je Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, a krunicu će predvoditi razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da se uključe u molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.
  • Dragi roditelji i djeco u župi su započele župne kateheze za djecu. Stoga, pozivamo roditelje da potaknete svoju djecu na susrete u našoj župi, a posebno na nedjelju svetu misu. Prijavnice možete preuzeti još danas preko naše web stranice ili na stoliću za duhovni tisak.
  • Likovna – kreativna radionica u našoj župi. Molimo roditelje koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti PRIJAVNICU sa stolića ili preuzeti preko naše web stranice. Radionica je utorkom u 18 sati u župnoj likovnoj učionici.
  • Miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“ u našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik. Molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • U župi želimo pokrenuti radionicu šaha za djecu pod nazivom Šah-mat. Pozivamo djecu osnovne škole koji vole igrati šah ili bi voljeli naučiti igrati šah da dođu na radionicu koja će biti svake srijede od 30 do 19.30 sati u župnim prostorijama. Radionicu će voditi naš župljanin Ante Dobrović. Prvi je susret u srijedu, 11. 10. 2023., u 18.30 sati.
  • U župi smo pokrenuli POMOĆ PRI UČENJU za djecu osnovne škole u našoj župi kojima malo teže idu pojedini predmeti a traže dodatnu pomoć. Za sada se javila jedna profesorica iz matematike koja želi pomoći djeci pri učenju za i 6. razred. Prvi susret započinje u petak, 13. 10. 2023. od 17 do 18 sati za 5. razred, a od 18 do 19 sati za 6. razred. Susreti su u župnoj učionici. Molimo i ostale profesore iz drugih predmeta koji se žele uključiti u ovaj projekt naše župe da se jave župniku i ponude svoj termin održavanja.
  • Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) Šibenikorganizira trodnevni Seminar nove evangelizacije prema  dr. Tomislavu Ivačiću. Pod geslom ”A vi, što vi kažete, tko sam ja?” ( Mt 16,15) seminar će trajati od petka, 13. do nedjelje 15. listopada 2023. Voditelji seminara su evangelizator Ivica Lulić, dipl. kateheta i članovi Zajednice Molitva i Riječ.

Program će biti u dvorani Franjevačkog samostana sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na ŠubićevcuBana I. Mažuranića 9, a započinje u petak, 13. listopada u 19 sati i traje do 21 sati. U subotu, 14. listopada program je od 9 do 12 sati, zatim od 15,30 do 17.30 sati, te od 19 do 21 sat. U nedjelju 15. listopada prigodan program je od 15 do 17,30. U 18 sati je misa u samostanskoj crkvi sv. Ante Padovanskog.

Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka. Ulaz je besplatan, nije potrebna prijava. Pozivamo sve župljane da se uključe u ovaj seminar

  • Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je pokrenula projekt za našu župnu crkvu sv. Ante na Šubićevcu, tj. ugradnja klime i grijanja. Svoje donacije možete izravno dati župniku u sakristiji nakon svetih misa, u župni ured ili na račun župe IBAN: HR70 2340 0091 1110 0699 6 – PBZ. Neka Bog blagoslovi ovaj naš zajednički projekt i neka nas učini složnima za našu župnu zajednicu ali neka podari i obilje milosti za svaku darežljivost i ljubav prema župnoj zajednici.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac