NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. - 14. veljače 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. – 14. veljače 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

PETA NEDJELJA KROZ GODINU 

PONEDJELJAK

(8. veljače)

1. DAN TRODNEVNICE.   

U 17.15 sati započinje pobožnost Gospi. U 18 sati slavlje sv. mise. Posebna nakana: za zaručnike i bračne parove. Voditelj trodnevnice je pater Arek Krasicki, župnik u Mandalini.

UTORAK

(9. veljače)

2. DAN TRODNEVNICE.   

U 17.15 sati započinje pobožnost Gospi. U 18 sati slavlje sv. mise. Posebna nakana: za dar života, nerođene i za dar roditeljstva.

SRIJEDA

(10. veljače)

Bl. Alozije Stepinac, biskup i mučenik (Spomendan)

3. DAN TRODNEVNICE.   

U 17.15 sati započinje pobožnost sv. Josipa. U 18 sati slavlje sv. mise. Posebna nakana: za umirovljenike, stare, bolesne i nemoćne.

CJELODNEVNO KLANJANJE PRED PRESVETIM – (od 7.30h do 17h).

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(11. veljače)

BLAGDAN MAJKE BOŽJE LURDSKE, suzaštitnice naše župe.

Sv. mise: u 7; 8 i 16 sati – misa za bolesnike.

Procesija sa svijećama i svečano euharistijsko slavlje u 18 sati predvodi fra ANTE PROLOŠČIĆ, župni vikar u Drnišu. Pozivamo župljane da se uključe u trodnevnicu i proslavu naše suzaštinice župe.

PETAK

(12. veljače)

Kateheza za ovogodišnje kandidate za sv. krizmu u 10 sati.
SUBOTA

(13. veljače)

Ministranti imaju svoj susret u 11 sati.

Vjeronauk za 7. razred u 16h.

NEDJELJA

(14. veljače)

6. NEDJELJA KROZ GODINU
  • U župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu, po drugi put, organiziramoČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’. Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije će započeti na Prvu korizmenu nedjelju, 21. veljače 2021.,nakon dječje svete mise, i planiramo da sa čitanjem završimo na Drugu korizmenu nedjelju.  Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji se prijave.

Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijave za čitanje Biblije su do subote, 20. veljače 2021., u sakristiji ili nakon svetih misa ispred crkve. Pozivamo sve vas župljane, i stare i mlade, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja.

  • Godišnji blagoslov i pohod obiteljima u našoj župi organiziran je na drugačiji način, i to prema dva modela. Prvi model je pojedinačni i drugi model je zajednički blagoslov. Ovih dana svaka obitelj je poštom dobiti pismo i letak za oba modela, za koji ćete se moći odlučili.
  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 17.15 sati i svakog 19. u mjesecu. Trenutno se nalazimo u devetnici devet srijeda, prije same svetkovine sv. Josipa.
  • Danas (u nedjelju, 7. 2.) pola sata prije svetih misa naši volonteri skupljaju hranu u prostorijama župnog caritasa, za naše korisnike. Podjela hrane je u subotu, 13. 2. od 17 do 18 sati.
Povezani članci

Najnovije vijesti