NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. – 14. listopada 2018.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (7. – 14. listopada 2018.)

Dvadeset i sedma nedjelja kroz god.

 

NEDJELJA

(7. listopad)

Bl. Djevica Marija od Krunice. Gospa od Ružarija (Spomendan)

Preko večernje sv. mise u 18h će biti blagoslov Gospine krune. Krunu su darovale obitelj: Šunjerga, Šuperba i Hršak. Pozivamo vjernike da dođu na blagoslov krune.

PONEDJELJAK

(8. listopad)

Dan neovisnosti Republike Hrvatske, prisjećamo se dana kada je Sabor Republike Hrvatske donio odluku o raskidu državnopravnih veza sa ostalim republikama i pokrajinama bivše Jugoslavije, i sa ponosom se sjećamo svih onih koji su u Domovinskom ratu pridonijeli da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj domovini Hrvatskoj.
UTORAK

(9. listopad)

OFS-a ima svoj susret u 18.30h.
 

SRIJEDA

(10. listopad)

Biblijska zajednica (ČITAČI), poslije večernje mise imaju svoj susret u župnoj dvorani. Pozivamo sve vjernike koji žele razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da se priključe.
ČETVRTAK

(11. listopad)

Poslije večernje sv. mise je klanjanje pred Presvetim Sakramentom.
 

PETAK

(12. listopad)

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa petkom od 17 do 19h.

Frama ima duhovni kapitul na Vidicima (12. – 14. 10.)

 

SUBOTA

(13. listopad)

Ministranti imaju svoj susret subotom u 11h.

Župna kateheza za učenike 4. i 5. razreda u 16h

Župna  kateheza za učenike 6. i 7. razreda u 17h

Ako je vaše dijete već uključeno u koju skupinu u župi nije potrebno dolaziti.

 

NEDJELJA

(14. listopad)

Nedjelja zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje, prigodno ćemo obilježiti na misi u 10 h.

Svete Mise nedjeljom i svetkovinama su u: 10 i 18h, a preko tjedna u: 7h i 18h.

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. U Marijinu smo mjesecu. Svaku večer u 17.30 sati listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu predvode razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u 17.30h u crkvi sv. Ante.
  • Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike. Prvopričesnici četvrtkom u 10 i 17h, ovisno o smjeni djece. Krizmanici dolaze petkom u 16h (8.a) a u 17h (8.b).
  • U župi imamo instrukcije iz engleskog i talijanskog djeci osnovne škole Petra Krešimir IV. utorkom u 16h u župnim prostorijama koje će držati Aida Zaninović. Od ove godine imamo instrukcije iz hrvatskog jezika koje se ponudila držati prof. Ana Peranić. Pa molim roditelje ili djecu da se jave župniku radi dogovora termina.
  • Naši pjevački zborove (dječji, mladi i odrasli) imaju pjevanje prema rasporedu: Dječji zbor ”Ljiljani”, u utorak (samo ovaj tjedan inače srijedom), u 17.30h; Zbor mladih nedjeljom u 19h, Zbor sv. Ante u srijedu, 18.30h. Uzveličajte naša misna slavlja. ”Tko pjeva, dvaput moli”.

 

  • U našem gradskom dekanatu je započeo prošli mjesec susret za obitelji, stoga pozivamo obitelji da se odazovu na mjesečne susrete. SUSRET OBITELJSKE ZAJEDNICE se održava u KATOLIČKOJ ŠKOLI u nedjelju, 14. 10. s početkom u 16h.
  • Naš župni caritas promiče djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebnijima u našoj župi. Primanje stranka: utorkom od 17 do 18 sati. Svakog 13 u mjesecu dijeli se hrana. Svoje novčane priloge za Caritas možete ostaviti u caritasovu škrabicu ili donijeti u caritasov ured utorkom. Namirnice i hranu za potrebne možete također dostaviti u ured. S obzirom da nas često pitate što je najpotrebnije, u nastavku Vam dajemo popis trenutno hitnih potrepština: konzerve (pelat, biži, grah, paštete…), tjestenina, riža, palenta, ječam, leća, juha iz vrećice, umaci, mlijeko, kava, čaj, keksi, čajni kolutići, dvopek, higijenska sredstva (wc papir, šampon, sapun, pasta za zube). Brašna, šećera i ulja trenutno imamo dovoljno. Odjeća se do daljnjega ne prima!
  • U Šibenskoj biskupiji je ponovno otvoreno Bračno i obiteljsko savjetovalište (BIOS-Život). Voditeljica savjetovališta je gospođa Marija Fridrich. Adresa je Fausta Vrančića 10 u Šibeniku, kod Nove crkve u staroj gradskoj jezgri. Radno vrijeme: jedan tjedan prijepodne, drugi popodne, naizmjenice: Ponedjeljak, srijeda i četvrtak: od 9 do 13h —- od 16 do 20h. Osnovna zadaća (BIOS –Život) je biti na raspolaganju zaručničkim i bračnim parovima koji traže savjet i pomoć.
  • Molitvena inicijativa ”40 dana za život” već po sedmi put pokreće molitvu u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik od srijede 26. rujna do nedjelje 4. studenoga 2018. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu. Inicijativa 40 dana za život najavljuje premijeru dokumentarnog filma „40 dana…“ u Katoličkoj Osnovnoj Školi 20. listopada 2018. u 20h, o rezultatima i plodovima te najveće međunarodne pro-life molitvene inicijative koja je utjecala na milijune ljudi. Dokumentarac je sniman u raznim dijelovima Hrvatske, te u Rimu, Budimpešti, Londonu i Houstonu. U njemu sudjeluju žene koje su pobacile, one koje su odlučile roditi, ali i muškarci koji su ranjeni pobačajem te su iznesena iskustva molitelja začetih silovanjem ili onih koji su mogli biti pobačeni.
Povezani članci

Najnovije vijesti