NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (6. – 13. prosinca 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (6. – 13. prosinca 2020.)

 

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 6.30h (zornica) i 18h. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

 

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

NEDJELJA

(6. prosinca)

Povodom spomendana sv. Nikole preko dječje svete u 11 sati će biti podjela darova za djecu.

Započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskog dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 12. prosinca.

PONEDJELJAK

(7. prosinca)

sv. Ambrozije, biskup i crkv. naučitelj (spomendan)

Franjevačka mladež – Frama u 20.30 sati.

UTORAK

(8. prosinca)

Svetkovina Bezgrješnog začeća BDM. Posebno se slavi u župi Crnica.

Svakog utorka navečer u 18h slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante.

SRIJEDA

(9. prosinca)

Probe pjevanja za  dječji zbor ”Ljiljani” u 19h.
ČETVRTAK

(10. prosinca)

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa će za završetak pandemije moliti svakog četvrtka na misi u 18h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.
PETAK

(11. prosinca)

Molitvena zajednica Effata u 19h u crkvi.
SUBOTA

(12. prosinca)

Liturgija kvatri.

Ministranti imaju susret u 11h.

NEDJELJA

(13. prosinca)

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA sv. Lucija, djevica i mučenica

Nedjelja Caritasa – dan posvećen brizi za najpotrebnije, kako bi i oni radosno doživjeli božićne blagdane. Župni Caritas, Franjevački Svjetovni Red i Frama Šubićevac povodom Nedjelje Caritasa, organiziraju AKCIJU PRODAJE KOLAČA. Molimo sve vjernike koji se žele uključiti u akciju da donesu kolače u subotu, 12. 12. u 17h u veliku župnu dvoranu našim volonterima. Također, u nedjelju prikupljajmo i živežne namirnice (ulje, brašno, tjesteninu, šećer,…) za potrebe socijalno ugroženih obitelji iz naše župe. Svoje namirnice možete donijeti u prostorije caritasa pola sata prije nedjeljnih svetih misa.

Milostinja koja se na misama prikupi ide za Caritas.

 

  • Mise zornice u našoj crkvi svakog dana, osim nedjeljom, u 06:30 sati.
  • Tiskani su jednolisni kalendari za 2021. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe. Osim jednolisnih imamo i kalendare od 13 listova, zatim božićne svijeće, tamjan i lumini. Možete uzeti u sakristiji nakon svetih misa.
  • BLAGOSLOV OBITELJI neće biti sada kroz došašće, nego kada se situacija zbog pandemije smiri obavit ćemo blagoslov obitelji.
  • U nedjelje, 6. i 13. 12. pola sata prije svetih misa naši volonteri skupljat će hranu u prostorijama župnog caritasa. Podjela hrane je svakog 13 u mjesecu od 17 do 18 sati.
  • Pozivamo vjernike na svetu ispovijed prije Božića. Svakim danom pola sata prije večernje svete mise svećenik će biti na raspolaganju za svetu ispovijed u sakristiji. Dragi vjernici, iskoristite priliku za svetu ispovijed.
  • Ispred crkve se nalazi ”Udruga Aurora” – Udruga djece s tjelesnim invaliditetom koja nastoji djeci omogućiti kvalitetniji život dostojan čovjeka. Svi u radu sudjeluju volonterski i jedini prihod su im donacije od ljudi velikog srca. Oni su pripremili neke svoje materijale pa kupnjom tih materijala možete pomoći udruzi.
  • NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE. Svima je dobro poznata mjera od 25 osoba prisutnih na sv. misi. Kako bi svi doprinijeli ODGOVORNOM ponašanju, sve Vas molim, prije nego se zadržite i ostanete u prostoru župne crkve, kada uđete prvo prebrojite prisutne osobe. Strpljivo čuvajmo zajedništvo duha i vjere!
Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti