NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (5. – 12. rujna 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (5. – 12. rujna 2021.)

 

23. nedjelja kroz godinu – sv. Majka Terezija iz Kalkute

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaku dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

 

PONEDJELJAK

(6. rujan)

Započinje nova školska i vjeronaučna godina. Dragoj našoj djeci želimo sretnu i uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu, a posebno prvašićima kojima je to početak novoga životnog razdoblja.  
UTORAK

(7. rujan)

sv. Marko Križevčanin, svećenik i mučenik (Spomendan)

Pobožnost sv. Anti nakon sv. mise.

SRIJEDU

(8. rujan)

Rođenje BDM – Mala Gospa (Blagdan)

Svečano se slavi u crkvi Gospe van Grada u Varošu. Središnjim euharistijskim

slavljem u 18 sati predsjeda mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u nakon jutarnje sv. mise. Večernje mise nema.

ČETVRTAK

(9. rujan)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.
PETAK

(10. rujan)

Sakrament svete ispovijedi za sve učenike, prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine u 19.30h. Molimo roditelje da o tome povedu računa i djeci napomenu o svetoj ispovijedi.
SUBOTA

(11. rujan)

Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski susret subotom u 11 sati.

 

 Ostale obavijesti: 

  • Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaši, srednjoškolci i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se priduže našoj franjevačkoj mladeži Frami. Susreti se održavaju ponedjeljkom u 20.30 sati.
  • Dragi župljani,u svrhu digitalizacije i pojednostavljenja župne administracije, te kreiranja jedinstvene i potpune kartoteke župljana, molimo vas da ispunite prijavnicu koju možete uzeti sa stolića za duhovni tisak ili se registrirati na župnom portalu e-zupe.com.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 16. rujna u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.
  • Od utorka 9. do petka 10. 9. započinje predbračni tečaj u 19.30 na Baldekinu u Župi Srca Isusova!Nije se nužno prijaviti nego samo doći u naznačeni termin!
  • Samostan i Župa sv. Ante Padovanskog organizira ZAVJETNO HODOČAŠĆE u subotu, 18. rujna 2021. god u NACIONALNO SVETIŠTE SV. JOSIPA U KARLOVAC povodom Godine sv. Josipa. Polazak je u 6.30h ispred samostana sv. Ante, a cijena puta je 200 kn (u cijenu je uračunat zajednički ručak). Plan hodočašća će biti i posjet KRAŠIĆU rodnoj župi Alozija Stepinca, a pri povratku i posjet CRKVI HRVATSKIH MUČENIKA na UDBINI. Prijaviti se možete nakon svetih misa u sakristiji kod župnika. Plaćanje je odmah po prijavi.
Povezani članci

Najnovije vijesti