NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (4. – 12. prosinca 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (4. – 12. prosinca 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 6.30 sati (Misa zornica) i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

DRUGA nedjelja došašć

 

NEDJELJA

(4. prosinca)

Započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskog dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 10. prosinca. 

DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆU s početkom u 18 sati.

Sveta misa, svjedočanstvo i klanjanjeGoran Ćurković iz Međugorja.

Život s Bogom i bez Njega.

PONEDJELJAK

(5. prosinca)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

Započinju SVETE MISE ZORNICE u 6.30 sati. U 6.20 sati molimo krunicu Božjeg milosrđa. Mise zornice će biti svako jutro osim nedjelje. Nakon svete mise će biti zajedno druženje uz kavu i čaj u župnom kafiću. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da se uključe u duhovnu pripremu za našu svetkovinu Rođenja Isusova.

UTORAK

(6. prosinca)

Sv. Nikola, biskup

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

RADIONICA KREATIVNOG PLESA I POKRETA za djecu od 4. do 12. godina starosti. Radionica se odvija u župnoj dvorani svakog utorka u 17.30 sati. Voditeljica je Miljenka Mikulandra, instruktorica klasičnog plesa baleta.

SRIJEDA

(7. prosinca)

Sv. Ambrozije, biskup i crkv. naučitelj (spomendan)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(8. prosinca)

SVETKOVINA BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BDM.

Posebno se slavi u župi Crnica.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18h.

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

PETAK

(9. prosinca)

Kateheze za KRIZMANIKE u 17 sati.
SUBOTA

(10. prosinca)

Liturgija kvatri.

Ministranti imaju susret u 11h.

NEDJELJA

(11. prosinca)

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA.  Nedjelja Caritasa – dan posvećen brizi za najpotrebnije, kako bi i oni radosno doživjeli božićne blagdane.

DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆU s početkom u 18 sati.

Sveta misa, svjedočanstvo i klanjanjebračni par Petar i Martina Radonić iz Zagreba, članovi molitvene zajednice ”Srce Isusovo”.

 

 

Ostale obavijesti:

 

  • Danas u župi organiziramo DOČEK SV. NIKOLE za djecu do 4. razreda (uključivo) osnovne škole. Susret djece sa sv. Nikolom preko dječje svete mise u 11 sati. Uz prigodan program sv. Nikola će podijeli darove djeci.
  • Franjevački Svjetovni Red i Frama Šubićevac povodom Nedjelje Caritasa, organiziraju AKCIJU PRODAJE KOLAČA. Molimo sve župljane i ljude dobre volje da se uključe u akciju i da donesu kolače u subotu, 10. prosinca do 17h u veliku župnu dvoranu našim volonterima radi pakiranja. Sav prihod od prodaje kolača ide za naš župni caritas i za ljude u potrebi.
  • DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆU – Bog sam hita da nas spasi, duhovna priprema za svetkovinu Kristova rođenja. Kroz četiri nedjelje u došašću s početkom u 18h dolazit će nam razni gosti koji će nam svojim svjedočanstvima prenijeti snagu vjere i susreta sa živim Bogom. Program duhovne obnove: sveta misa, svjedočanstvo, klanjanje i druženje. Neka nam ova duhovna priprema donese osvježenje vjere u naše živote kako bi bili istinski učenici Kristova evanđelja.
  • Dragi župljani, u tijeku je BLAGOSLOV OBITELJI. Prijave preko naše web stranice e-zupe na ovom linku: https://www.e-zupe.com/najava/blagoslov/zupa-subicevac ili prijavnicu možete uzeti i na stoliću za duhovni tisak i popunjenu predati župniku. Oni župljani koji su se prijavili prošle godine ili kome je svećenik prošle godine bio u blagoslovu obitelji ne trebaju popunjavati ili se prijavljivati na ovu prijavnicu jer su već upisani. Župnik će doći onima koji su prijavljeni i koji žele primiti svećenika u svoj dom. Raspored obitelji je objavljen na našoj web stranici a možete uzeti i letak na stoliću za duhovni tisak.
  • Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu pokrenula je MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1KN = 1 OBROK. Ovom akcijom pomažemo misiju u Keniji u Africi koju vodi fra Miroslav Babić. Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1 KUNA u misijsku kutijicu i na taj način prehranjuješ jedno dijete, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara. Stoga, molimo djecu i župljane da u iduću nedjelju na nedjelju došašća, 11. prosinca 2022. donosu svoje misijske kutijice u crkvu i ostave ispred oltara.
  • SVETA ISPOVIJED PRIJE BOŽIĆA. Svakim danom pola sata prije večernje svete mise svećenik je na raspolaganju za svetu ispovijed. Zajednička ispovijed za cijelu župu će biti u utorak, 12. u 17.30 sati.
  • Tiskan je kalendar za 2023. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe. Osim jednolisnog imamo i kalendar od 13 listova. Možete uzeti u sakristiji nakon svetih misa.
Povezani članci

Najnovije vijesti