NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (29. listopada – 5. studenoga 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (29. listopada – 5. studenoga 2023.)

30. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa),

11.00 sati (dječja-obiteljska misa)

18.00 sati (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan se moli Gospina krunica u 17.30 sati.

 

UTORAK

(31. listopada)

Župa sv. Ante Padovanskog i Frama Šubićevac u Šibeniku na Šubićevcu Vas pozivaju uoči svetkovine Svih Svetih u utorak, 31. 10. 2023. na molitveno bdijenje “HOLYWIN – Pobjeda svetosti”. Program započinje u 17.30 sati Krunicom (zadnji dan listopadske pobožnosti) i prilika za Svetu Ispovijed, u 18 sati SVETA MISA i nakon mise EUHARISTIJSKO KLANJANJE. Poslije klanjanja župnoj dvorani će biti prikazan film: Karol: Čovjek koji je postao Papa (biografski film o životu Pape Ivana Pavla II.), nakon filma slijedi DRUŽENJE.

Radujemo se ovom molitvenom druženju, da kroz zajedništvo, pjesmu i molitvu obnovimo običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina, što je cilj Holywina.

SRIJEDA

(1. studenoga)

SVETKOVINA SVIH SVETIH

Kada molimo, razmišljamo i slavimo svete ljude koji su postigli vječno spasenje te su nam sada uzori i pomoćnici u nebu. Ali to je dan i onih koji su živjeli svetim životom ili su zaboravljeni, a Crkva ih nije proglasila svetima. Svete mise u našoj župi su: 9.30 i 18 sati. Sveta misa na Kvanju koju predslavi mons. Tomislav Rogić je u 15 sati.

ČETVRTAK

(2. studenoga)

SPOMEN SVIH VJERNIKA POKOJNIKA. DUŠNI DAN

Kada se sjećamo naših pokojnika i molimo se da što prije postignu mjesto među svetima. Svete mise u našoj župi su: 7 i 18 sati. Nakon večernje mise je zajedničko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

CJELONOĆNO KLANJANJE – za duhovna zvanja.

PETAK

(3. studenoga)

Spomen svih pokojnih članova Franjevačkih redova

Pomoć pri učenju iz matematike: 5. razred u 17 sati; 6., 7. i 8. razred u 18h.

PRVI PETAK. U 17.45 sati molimo Zlatnu krunicu, posvetnu molitvu i litanije u čast Srca Isusova. Prigoda za Sv. Ispovijed od 17.30 sati.

SUBOTA

(4. studenoga)

Sv. Karlo Boromejski, biskup (Spomendan)

PRVA SUBOTA. Molitva franjevačke krunice u 17.15 sati. Predvodi Franjevački svjetovni red. Nakon večernje mise molimo posvetnu molitvu Bezgrešnom Srcu Marijinu.

NEDJELJA

(5. studenoga)

Kazališna predstava monodrama ISPIT SAVJESTI u samostanskoj dvorani u 19 sati, autorski uradak glumca i redatelja Roberta Kurbaše.

 

Ostale obavijesti:

  • Župne kateheze i radionice djeca nemaju kroz ovaj tjedan.
  • Miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“ u našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik. Molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • U župi smo pokrenuli POMOĆ PRI UČENJU za djecu osnovne škole kojima malo teže idu pojedini predmeti a traže dodatnu pomoć. Za sada su se javile profesorice iz matematike, engleskog i talijanskog jezika i kemije (za 7. i 8. raz.). Susreti su u župnoj učionici. Molimo profesore ili profesorice ako netko može iz još kojeg predmeta ponuditi svoj termin da se jave župniku.
  • U organizaciji Franjevačkog samostana i župe sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu pozivamo Vas na kazališnu predstavu ISPIT SAVJESTI u samostanskoj dvorani, u nedjelju, 5. studenoga u 19 sati. Predstava je autorski uradak glumca i redatelja Roberta Kurbaše, monodrama nadahnuta prozom hrvatskog pjesnika Tina Ujevića. Kurbaša donosi Ujevićeva pitanja o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, stvarnosti…, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti. Ovo je predstava koja potiče na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti. Svoj ulaznice (8€) možete nabaviti nakon svetih misa ispred crkve, u sakristiji ili u župnom uredu.
  • U crkvi sv. Ante je završen projekt ugradnje klima. Postavljeno je šest klima koje imaju funkciju hlađenja i grijanja. Radove je izvodio Klimaexpet KVR, vl. Šime Gurlica iz Šibenika. Troškovi cijelog projekta sa ugradnjom klima i elektroinstalacijama iznosi: 11.497,95€. Donacije od župljana koje smo skupili iznosi: 12.497,95€. Ostatak novčanog iznosa od donacija ćemo iskoristiti za dubinsko čišćenje naših klupa u crkvi. Zahvaljujemo na svakoj donaciji koju ste dali za ovaj župni projekt. Neka dobri Bog svima podari svoj blagoslov, neka vas učini još više složnima i podari obilje svoje milosti za svaku vašu darežljivost i ljubav koju činite prema svojoj župnoj zajednici.
  • Nakane molitve krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned– za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu.
  •  
Povezani članci

Najnovije vijesti