RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (28. listopada – 4. studenoga 2018.)

Trideseta nedjelja kroz god.

Svete Mise nedjeljom i svetkovinama su u: 10 i 18h, a preko tjedna u: 7h i 18h.

NEDJELJA

(28. listopad)

Danas u Konkatredali sv. Petra u Splitu u 10 sati biti će đakonsko ređenje. Četvorica su članovi naše Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a jedan od njih je fra Marko Đerek koji će svoj praktikum vršiti u našoj župi.

Preporučujemo u vaše molitve.

UTORAK

(30. listopad)

Probe pjevanje: Zbor sv. Ante u 17.30h umjesto srijede.

Franjevački svjetovni red (OFS-a) svoj susret ima u 18.30h.

 

SRIJEDA

(31. listopad)

Probe pjevanje: Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h.

Biblijska zajednica poslije večernje svete mise.

ČETVRTAK

(1. studeni)

SVETKOVINA SVIH SVETIH.

Kada se molimo, razmišljamo, i slavimo svete ljude koji su postigli vječno spasenje te su nam sada uzori i pomoćnici u nebu. Ali to je dan i onih koji su živjeli svetim životom ili su zaboravljeni, a Crkva ih nije proglasila svetima. Svete mise u župi u 10h i 18h. Poslije večernje sv. mise je klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

Sveta misa na Kvanju koju predslavi mons. Tomislav Rogić u 15h.

 

PETAK

(2. studeni)

SPOMEN SVIH VJERNIKA POKOJNIKA. DUŠNI DAN ILI MRTVI DAN.

Kada se sjećamo naših pokojnika i molimo se da što prije postignu mjesto među svetima. Svete mise u župi u 7h i 18h.

Prvi petak – prigoda za ispovijed i pobožnost Srcu Isusovu poslije večernje sv. mise.

 

SUBOTA

(3. studeni)

Spomen svih pokojnika Franjevačkog reda.

Ministranti imaju susret u 11h.

 

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Svaku večer u 17.30h molimo pobožnost u čast BDM. Ovaj tjedan je nakana za pokojne i nestale iz domovinskog rata, ali i za duše u čistilištu i one koje se nema tko spomenuti. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu!
  • Župa je pokrenula misijsku akciju 100 DANA MISIJA U ŽUPI koja se zove 1 KUNA – 1 OBROK. Sakupljat ćemo novac na način da svakoga dana ubacimo 1 kunu u kasicu i izmolimo Oče naš, Zdravo Marijo i slava Ocu za potrebe misija i misionara. Pri izlazu iz crkve možete uzeti papir sa imenima naših misionara za koje ćete moliti. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Prikupljeni novac koji se skupi biti će uplaćen misiji u Zambiji koju vodi don Boris Dabo.
  • Na svetkovinu SVIH SVETIH i DUŠNI DAN mogu vjernici u svim crkvama, dobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo ZA POKOJNE.

Da bi  se  dobio  potpuni  oprost  za  jednu  osobu  potrebno  je: Pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje; primiti sv. Pričest, ispovjediti se ako je potrebno; te izmoliti molitvu na nakanu Sv. Oca Pape (Oče naš, Vjerovanje….).

Oprost se dobiva od 31. listopada, pa do ponoći 2. studenog. Crkva je već od prvih vremena kršćanstva s velikim poštovanjem njegovala spomen mrtvih, jer je sveta i spasonosna misao moliti za mrtve kako bi im se oprostili grijesi. Naša molitva za njih može im ne samo koristiti, već i njihov zagovor učiniti uspješnim u našu korist.

 

Od KATOLIČKOG TISKA: Glas Koncil i List ”Marija”