RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (27. studenoga – 4. prosinca 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

 

Svete mise preko tjedna u: 6.30 sati (Misa zornica) i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

Prva nedjelja došašć/započinje nova crkvena godina/

 

NEDJELJA

(27. studenoga)

DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆU s početkom u 18 sati.

Sveta misa, svjedočanstvo i klanjanjeVeseljko Kralj iz Zagreba, otac sedmero djece, voditelj bratstva ”Muževi katolici” i autor knjige: Ispovijest bijednog grešnika.

PONEDJELJAK

(28. studenoga)

Sv. Jakov Markijski, prezbiter-franjevac (Spomendan)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

Započinju SVETE MISE ZORNICE u 6.30 sati. U 6.20 sati molimo krunicu Božjeg milosrđa. Mise zornice će biti svako jutro osim nedjelje. Nakon svete mise će biti zajedno druženje uz kavu i čaj u župnom kafiću. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da se uključe u duhovnu pripremu za našu svetkovinu Rođenja Isusova.

UTORAK

(29. studenoga)

SVI SVETI FRANJEVAČKOG REDA (Blagdan)

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

RADIONICA KREATIVNOG PLESA I POKRETA za djecu od 4. do 12. godina starosti. Radionica se odvija u župnoj dvorani svakog utorka u 17.30 sati. Voditeljica je Miljenka Mikulandra, instruktorica klasičnog plesa baleta.

SRIJEDA

(30. prosinca)

Sv. Andrija, apostol (Blagdan)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(1. prosinca)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Nakon večernje mise slijedi CJELONOĆNO KLANJANJE – za duhovna zvanja.  Molimo da se prijave klanjatelji koji će dežurati pred Presvetim.

PETAK

(2. prosinca)

Kateheze za KRIZMANIKE u 16 i 17 sati.

PRVI PETAK. Prigoda za ispovijed, a pobožnost Srcu Isusovu prije večernje sv. mise u 17.45 sati.

SUBOTA

(3. prosinca)

Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter (Spomendan)

PRVA SUBOTA. Molitva franjevačke krunice u 17.15 sati. Predvodi Franjevački svjetovni red, a nakon mise je posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Ministranti imaju susret u 11 sati.

NEDJELJA

(4. prosinca)

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA. Sv. Barbara, djevica i mučenica (Spomendan)

DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆU s početkom u 18 sati. Sveta misa, svjedočanstvo i klanjanjeGoran Ćurković iz Međugorja.

Život s Bogom i bez Njega

 

Ostale obavijesti:

  • DUHOVNA OBNOVA U DOŠAŠĆU – Bog sam hita da nas spasi, duhovna priprema za svetkovinu Kristova rođenja. Kroz četiri nedjelje u došašću s početkom u 18h dolazit će nam razni gosti koji će nam svojim svjedočanstvima prenijeti snagu vjere i susreta sa živim Bogom. Program duhovne obnove: sveta misa, svjedočanstvo, klanjanje i druženje. Neka nam ova duhovna priprema donese osvježenje vjere u naše živote kako bi bili istinski učenici Kristova evanđelja.
  • Dragi župljani,BLAGOSLOV OBITELJI započinje u ponedjeljak, 28. 11. 2022. Prijave preko naše web stranice e-zupe na ovom linku: https://www.e-zupe.com/najava/blagoslov/zupa-subicevac ili prijavnicu možete uzeti i na stoliću za duhovni tisak i popunjenu predati župniku. Oni župljani koji su se prijavili prošle godine ili kome je svećenik prošle godine bio u blagoslovu obitelji ne trebaju popunjavati ili se prijavljivati na ovu prijavnicu jer su već upisani. Župnik će doći onima koji su prijavljeni i koji žele primiti svećenika u svoj dom. Raspored obitelji je objavljen na našoj web stranici a možete uzeti i letak na stoliću za duhovni tisak.
  • Dragi župljani, ispred crkve možete kupiti ADVENTSKE VIJENCE u izradi likovno-kreativne radionice. Sav prilog od vijenaca ide za naš župni caritas
  • U župi organiziramo DOČEK SV. NIKOLE za djecu do 4. razreda (uključivo) osnovne škole. Susret djece sa sv. Nikolom biti će u nedjelju 4. prosinca preko župne svete mise u 11 sati. Uz prigodan program sv. Nikola će podijeli darove djeci.
  • SVETA ISPOVIJED PRIJE BOŽIĆA. Svakim danom pola sata prije večernje svete mise svećenik će biti na raspolaganju za svetu ispovijed. Zajednička ispovijed za cijelu župu će biti 12. u 17.30 sati.
  • Tiskan je kalendar za 2023. god. u izdanju našeg Franjevačkog samostana i Župe. Osim jednolisnog imamo i kalendar od 13 listova. Možete uzeti u sakristiji nakon svetih misa.
  • ČITAJTE DUHOVNI TISAK: Glas Koncil, List Marija, Glasnik mira, Dječji list MAK.

DRAGI ŽUPLJANI,

došašće je sveto i milosno vrijeme, vrijeme radosne nade! Došašće je vrijeme duhovnog promišljanja, vrijeme priprave za Božić, vrijeme naše duševne inventure. Priznajmo da smo grješnici i da nam je potrebno oproštenje i obraćenje! 

Došašće je vrijeme za okajavanje grijeha, za ispovijedanje grijeha te otvaranje našega srca Isusu, našemu Spasitelju.

Neka je svima sretno i blagoslovljeno ovo milosno vrijeme Došašća! Neka nam Došašće pomogne kako bismo bili spremni otvoriti vrata svoga srca, kad Isus pokuca…?

Bdijmo i molimo! – Bdijmo – to znači nemojmo spavati, nemojmo drijemati dok je dan, ne gubimo vrijeme, ni jednoga trenutka. Ono je dragocjeno. Ono nam donosi spasenje!!!

 

 

Podijeli objavu
Prethodni članakNAJAVA: BLAGOSLOV OBITELJI
Sljedeći članakDOČEK SV. NIKOLE