NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (27. rujna – 4. listopada 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (27. rujna – 4. listopada 2020.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19/18 sati.

Svaku dan pola sata prije večernje svete mise moli se sv. Krunica.

 

26. nedjelja kroz godinu

 

NEDJELJA

(27. rujan)

Preko večernje svete mise u 19 sati spomenut ćemo se 44-oricu fratra i svećenika iz naše Provincije Presvetog Otkupitelja koje su partizani tijekom Drugog svjetskog rata i komunisti u poratno vrijeme perfidno likvidirali. Pozivamo vas da dođete na večernju misu koju ćemo Bogu prikazati za naše ubijene fratre. Nakon mise fra Žarko Maretić, župnik u Dubravi će imati predavanje u župnoj dvorani na temu: Žrtva nacizma, fra Rafo Kalinić.
PONEDJELJAK

(28. rujan)

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.
UTORAK

(29. rujan)

Blagdan sv. arkanđela Mihovila, Gabrijela i Rafaela.

Sv. Mihovil je zaštitnik našeg grada Šibenika i Šibenske biskupije. Svečana procesija  gradom započinje u 10h, a misu predslavi pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski. Stoga, u župi nema jutarnje svete mise u 7h, već samo u 19h.

 

Nakon večernje mise susret Franjevačkog Svjetovnog Reda.

SRIJEDA

(30. rujan)

Spomendan sv. Jeronima, prezbiter i crkv. nauč.

Posebno ga slavi župa Meterize kao svoga zaštitnika. Svečana sv. misa s procesijom započinje u 18h koju pedvodi imenovani biskup Križevački mons. Milan Stipić. Župa se priprema i trodnevnicom. Nema večernje mise u 19h.

 

Pozivamo djecu koja žele postati članovi našeg dječjeg zbora ”Ljiljani”, da dođu na probu u 19h u župnu dvoranu. Dječji zbor pjeva preko sv. mise u 11 sati.

ČETVRTAK

(1. listopad)

Sv. Terezija od Djeteta Isusa, (Spomendan)

CJELODNEVNO KLANJANJE od 7.30h do 00:00. Nakon večernje mise zajedničko klanjanjem pred Presvetim oltarskim Sakramentom.

Početak LISTOPADSKE POBOŽNOSTI u 17.25 sati.

PRVI dan TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog. Na početku svete mise će biti blagoslov kipa sv. Franje. Od 1. listopada večernje svete mise su u 18h.

PETAK

(2. listopad)

Sv. Anđeli Čuvari (spomendan).

LISTOPADSKA POBOŽNOST u 17.25 sati.

DRUGI dan TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog.

PRVI PETAK. Nakon večernje mise molimo Zlatnu krunicu i litanije u čast

Srcu Isusovu. Prigoda za sv. ispovijed od 17.30h.

Probe za Zbor sv. Ante u 19.30h. Pozivamo sve odrasle dobre volje koji žele postati članovi našeg župnog zbora da se priključe te pjevanjem uzveličaju naša misna slavlja.

Molitvena zajednica Effata ima svoj susret u 20h.

SUBOTA

(3. listopad)

Ministrantski susret u 11 sati.

LISTOPADSKA POBOŽNOST u 17.25 sati.

TREĆI dan TRODNEVNICE u čast sv. Franje Asiškog.

Svetu misu predvodi fra Ivo Rastočić, župnik vikar u GVG.

Nakon svete mise slijedi OBRED PREMINUĆA SV. OCA FRANJE.

Pozivamo sve članove OFS-a i Frame, sve simpatizere i štovatelje na sudjelovanje

u trodnevnici i svetkovini sv. Oca Franje.

NEDJELJA

(4. listopad)

SVETKOVINA sv. Franje Asiškoga, utemeljitelj Franjevačkog reda.

Svete mise: u 9.30h; 11h i 18h. Preko večernje svete mise koju predvodi fra Lazar Perica, župnik Bilica naša Frama će imati primanje i obećanje.

 

 

Ostale obavijesti:

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu predvode razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.

 

  • Odlukom vijeća našeg župnog caritasa više se neće prikupljati hrana svakog utorka, nego određenim nedjeljama u mjesecu prije svetih misa. Stoga, u iduću nedjelju, 4. 10. pola sata prije svetih misa naši volonteri će skupljati hranu u prostorijama župnog caritasa. Podjela hrane će biti svakog 13 u mjesecu od 17 do 18 sati. Pozivamo nove članove koji žele postati volonteri našeg caritasa da se jave župniku.

 

  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat se održavaju svakog četvrtka u 20h u župi na Baldekinu.

 

  • Dragi roditelji, pozivamo vas da upišete svoju djecu na župnu katehezu. Posebno pozivamo roditelje prvopričesnika i krizmanika čija djeca u ovoj školskoj godini upisuje, 7., i 8. razred osnovne škole, a žive na području naše župe da izvrše upis svoje djece na vrijeme kako bismo mogli započeti kvalitetnu pripremu za primanje ovih sakramenata. Upisi su užupnoj dvorani subotom u 10 sati ili nakon nedjeljnih svetih misa. Naša župa nudi katehezu i za ostale razrede osnovnoškolske dobi kako bi se djeca mogla odgajati u vjeri, upoznati Krista uskrsloga i prihvatiti otajstvo spasenja.

 

  • Započela je molitvena inicijativa ”40 dana za život” u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik koja traje do 1. studenoga 2020. Molitva i bdijenje će se održavati svaki dan od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu i neka ovaj početak bude kraj pobačaju u tvome gradu.
Povezani članci

Najnovije vijesti