NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (26. ožujka – 2. travnja 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (26. ožujka – 2. travnja 2023.)

PETA KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

Od danas se u crkvama zakrivaju križevi, kipovi i slike. Križ ostaje zastrt

do obreda otkrivanja križa u bogoslužju Muke Gospodnje na Veliki Petak,

a slike i kipovi sve do pred uskrsno bdijenje.

 

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

NEDJELJA

(26. ožujka)

5. KORIZMENA NEDJELJA. Večernje sv. mise u našoj župi su u 19 sati.

Nakon večernje svete mise će biti promocija knjige s početkom u 20 sati BRAK-OBITELJ-GRAĐANSKO PRAVO I SLOBODA autora mr.sc. Ivice Đakovića. Promotori knjige će biti: fra Žarko Maretić, prof. Ivan Bekavac Bašić i autor knjige.

PONEDJELJAK

(27. ožujka)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(28. ožujka)

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“.

Molitveno-liturgijski program:

– 7.30-18.15 sati  Cjelodnevno klanjanje 

– 18.15 sati  Molitva večernje svetom Anti iz časoslova

– 18.30 sati  Krunica i litanije sv. Ante

– 19 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.

Treći utorak predvodi fra Ivan Lukač, župnik u Kljacima i Gradac Drniški. Nakon večernje mise čašćenje relikvija sv. Ante.

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecu:

prva grupa u 17.15 sati; druga grupa u 18 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(29. ožujka)

Susret Marijine legije u 17.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30 sati.

ČETVRTAK

(30. ožujka)

Kateheze za prvopričesnike u 10 i 17 sati.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(31. ožujka)

6. KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 18.15 sati.

Sveta misa s prigodnom propovijedi u 19 sati.

Tema: Sv. Ivan od Križa.

Korizmeni hod ”kroz razmatranje lica svetaca” želimo otkriti životopise svetaca i svoje vlastito ljudsko lice ono koje Bog želi i ljubi.

Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmeni hod i pripremu za našu najveću svetkovinu Uskrsa.

SUBOTA

(1. travnja)

Korizmeni recital „VIA CRUCIS“ u 19.30 sati. Sudjeluju: Gradski pjevački zbor “Neuma”, Trio Canticum i Ante Lojić iz Drniša.
NEDJELJA

(2. travnja)

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE. CVJETNICA – blagoslov maslinovih grančica s početkom u 9.30h (samostanski vrt), a zatim slijedi procesija i sveta misa. Procesija i sveta misa za cijeli grad u katedrali (predvodi biskup) u 11h.

Stoga u župi neće biti mise u 11h.

OSTALE OBAVIJESTI:

  • U petak, 31. ožujka je tradicionalni Križni put grada Šibenika koji započinje u 16h na tvrđavi Barone na Šubićevcu. Pozivamo vjernike na sudjelovanje u ovoj pobožnosti.
  • U nedjelju, 2. travnja 2023. na CVJETNU NEDJELJU će biti upriličena KARITATIVNA AKCIJA, gdje ćete na jutarnjoj misi (9.30 sati) imati prilike kupiti uskrsne radove naše djece iz likovno-kreativna radionica, a preko večernje mise (19 sati) će Udruga sv. Vinka Paulskog prodavati svoje vlastite rukotvorine za potrebe siromašnih. Odazovimo se ovim karitativnim akcijama.
  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI “Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga. Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti koju ove godine započinjemo u utorak, 14. ožujka 2023. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za naš Franjevački samostan i župu sv. Ante Padovanskog važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka MOLITVENO-LITURGIJSKI PROGRAM započinje:

         7.30-17.30 sati  Cjelodnevno klanjanje 

         17.15 sati  Molitva večernje svetom Anti iz časoslova

         17.30 sati  Krunica i litanije sv. Ante

         18.00 sati  Sveta misa s prigodnom propovijedi.                                 

Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

  • MOLITVENO BDIJENJE INICIJATIVE “40 DANA ZA ŽIVOT” koje traje do 2. 4. svakim danom od 08 – 20 sati kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja, pod geslom: Evo ti majke! (Iv 19,26) 
  • FRAMA ŠUBIĆEVAC organizira KORIZMENU HUMANIRATNU AKCIJU od 1. korizmene nedjelje do 5. korizmene nedjelje. Ovom akcijom framaši su odlučili pomoći udruzi ”Dobra volja” iz Sesveta te samohranoj majci s petero djece. Framaši će nedjeljama od 9h do 12h te od 17 do 19h u župnoj dvorani prikupljati hranu s duljim rokom trajanja, odjeću, školski pribor i higijenske potrepštine za djecu i majke. Pozivamo sve vjernike dobre volje da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Sve ostale informacije možete vidjeti na plakatima naše oglasne ploče.
  • Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog u Šibeniku organizira HODOČAŠĆE U RIM I ASIZ od 9. do 15. travnja 2023. Više informacija o samom hodočašću možete pročitati na webu i prigodnim plakatima. Vodič hodočašća je fra Šimun Markulin. Prijave sa uplatom kod gvardijana fra Maria Radmana.
Povezani članci

Najnovije vijesti