NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. travnja – 1. svibnja 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. travnja – 1. svibnja 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska)

i 19 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 19 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

 

DRUGA NEDJELJA USKRS

/Nedjelja Božanskog milosrđa/

 

 

2. VAZMENA

NEDJELJA

(24. travnja)

NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

Nakon euharistijskih slavlja molit ćemo krunicu Božanskog milosrđa.

Večeras je roditeljski susret za naše ovogodišnje prvopričesnike u 17h, u crkvi sv. Ante oko dogovora za prvu pričest koja je 8. 5. 2022.

PONEDJELJAK

(25. travnja)

Sv. Marko evanđelist (Blagdan)

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30h

UTORAK

(26. travnja)

POBOŽNOST “13 UTORAKA SV. ANTE“. Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 18.20h, a u 19h sveta misa s prigodnom propovijedi. Sedmi utorak predvodi fra Lazar Perica, župnik Bilica.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(27. travnja)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15 sati.  
ČETVRTAK

(28. travnja)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 17h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(29. travnja)

Sv. Katarina Sijenska (Blagdan)

Kateheza za krizmanike u 10h.

SUBOTA

(30. travnja)

Ministranti imaju svoj susret u 11h.
2. VAZMENA

NEDJELJA

(24. travnja)

NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

Sv. Mise: 9.30 sati, 11.00 sati i 19.00 sati.  

Nakon euharistijskih slavlja molit ćemo krunicu Božanskog milosrđa.

Pozivam roditelje naših ovogodišnjih prvopričesnika da dođu na roditeljski susret u 17h u crkvu sv. Ante oko dogovora prvu pričest koja je 8. 5. 2022.

 

 

OSTALE OBAVIJESTI:

 

  • Župa sv. Ante organizira HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE – subota, 5. 2022. Prijave za hodočašće svaki dan nakon večernje svete mise u 19h u sakristiji. Cijena je 220kn. U cijenu je uračunat i ručak. Plaćanje je odmah po prijavi. JEDAN AUTOBUS JE POPUNJEN I POPUNJAVA SE DRUGI. Prijave su najkasnije do 11. 5. Detaljnije možete vidjeti na plakatu.
  • Naša župa sv. Ante je dobila na dar relikviju Ante Padovanskog iz Asiza, a riječ je on jako vrijednoj relikviji jer je dio tijela sv. Ante. Stoga, dragi župljani i vjernici u planu je izrada relikvijara u koji ćemo staviti ove relikvije kako bi mogli izložiti na javno štovanje. Pozivam sve Vas da svojim prilog pomognete u ovoj realizaciji kao i za izradu postolja na kojem će te relikvije biti postavljene u našoj crkvi.
  • U 1. nedjelju, svibnja započinje SVIBANJSKA POBOŽNOST koja se odnose na posebne molitve i druge pobožnosti kojima se tijekom svibnja časti Blažena Djevica Marija. Neka molitva Krunice ispuni i ovaj svibanj. U crkvi sv. Ante, Svibanjska pobožnost svaki dan od 18.30 sati, koju predvodi svećenik. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i ostale vjernike da se uključe u svibanjsku pobožnost.
  • Dragi župljani, pozivamo vas da pogledate film “Razgovor” redatelja i scenarista Dominika Sedlara, svečana premijera je bila u Zagrebu 20. travnja, a prikazivanje širom Hrvatske počinje od 28. travnja u Cinestar i drugim kinima. Filmse temelji na istinitom događaju: jedinom susretu nadbiskupa Stepinca i maršala Tita koji se održao u Zagrebu 4. lipnja 1945. Taj susret povijesno je važan, jer je (osim osobne sudbine našega blaženika) toliko toga odredio u budućnosti Lijepe naše.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti