NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. – 31. ožujka 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. – 31. ožujka 2019.)

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena

Svete Mise nedjeljom u: 10 i 18h, a preko tjedna u: 7h i 18h.

 

 

NEDJELJA

(24. ožujak)

3. KORIZMENA NEDJELJA. Nedjelja solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Prilozi u milostinji idu za njihovu pomoć! Možete uzeti prigodni letak na kojem možete nazvati donacijski telefon ili uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa i tako se uključiti u akciju. Svakog utorka i petka na Radio Mariji u 20.15h je pokrenuta molitva sv. Krunice za sve stradale Banjalučke biskupije i ostali biskupija u BIH.
PONEDJELJAK

(25. ožujak)

SVETKOVINA NAVIJEŠTENJA GOSPODINOVA – BLAGOVIJEST.

Sv. mise: 7 i 18 sati. Prije večernje svete mise u 17.40h molit ćemo Službu Čitanja i Večernju molitvu od svetkovine. Sv. Krunica je u 17.15h.

UTORAK

(26. ožujak)

Pobož.13 utoraka sv. Ante“.

U 17.15 sati sv. krunica, u 17.45 sati pobožnost sv. Anti, u 18 sati sveta misa s prigodnom propovijedi. Svetu misu za 2. utorak predvodi fra Mile Marović, župnik Svete Marije u Nevestu.

SRIJEDA

(27. ožujak)

Probe pjevanja za  dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30 sati.

Probe pjevanja za zbor sv. Ante u 18.30 sati.

BIBLIJSKA KORIZMENA SRIJEDA – iza večernje svete mise u 18h.

Tema predavanja: Pokornički psalmi.

Pozivamo sve vjernike na dublje promišljanje o smislu korizme.

ČETVRTAK

(28. ožujak)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10h i 17h.

Euharistijsko klanjanje iza večernje svete mise u 18 sati.

PETAK

(29. ožujak)

4. KORIZMENI PETAK

Pobožnost križnog puta u 17.15h (predvode učenici 6. i 7. razreda). U 18h sveta misa s propovijedi – prevodi fra MARIO RADMAN, župnik.

Teme korizmenih petaka: SAKRAMENTI – SVEĆENIČKI RED. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

 

  • Župa sv. Ante Padovanskoga na Šubićevcu u suradnji sa ”Udrugom prognanih Hrvata Banja Luke i banjalučkog područja – Nazaret” pozivaju Vas da dođete na prikazivanje dokumentarnog filma Župa sv. Ante Padovanskog – Petrićevac. Ovaj film prvi je objavljeni nastavak dokumentarnog serijala ”Golgota banjalučke biskupije”. Prikazivanje filma će biti u petak, 29. ožujka 2019. u 19h u župnoj dvorani.
  • U subotu, 30. ožujka 2019. je hodočašće u ŠIROKI BRIJEG i MEĐUGORJE. Na hodočašće idu dva autobusa. Molim hodočasnike koji nisu uplatiti da to učine što prije. Polazak je u 6.00h sa autobusne stanici ispred restorana Uzorite.
  • U nedjelju, 31. 3. 2019. u crkvi sv. Ante na Šubićevcu će se održati korizmeni koncert mješovitog pjevačkog zbora Camerata Vocale iz Splita u 19 sati. Na programu su prigodne skladbe različitih stilskih razdoblja, od gregorijanskih napjeva do starohrvatskih korala. Dirigentica je Sara Dodig Baučić. Otvorena srca zajedno se pjesmom pripravimo za otajstvo Uskrsa.
  • Pozivamo mlade da se prijave na Biskupijski križni put koji će biti u subotu, 6. travnja 2019. od Banjevaca do Lišana. Organiziran je prijevoz. Mladi koji su zainteresirani neka se prijave kod župnika.
  • Najavljujemo TRIBINU ZA MLADE, koja će se održati u župnoj dvorani u nedjelju, 7. travnja 2019. s početkom u 20 sati. Dolaze nam mladi iz Splita ”HRVATSKO NADZEMLJE”. To su sami mladi koji želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest.
  • Inicijativa 40 dana za životorganizira tribinu čija je tema priziv savjesti, a glavni gost predavač je ginekolog Ivan Zmijanović. Tribina će se održati 29. 3. 2019. (petak) u 19.30 h u Katoličkoj osnovnoj školi, Šibenik. Molitva za nerođene ispred šibenske bolnice od 6. ožujka do 14. travnja od 8 do 20 sati.
Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti