NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. – 31. listopada 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (24. – 31. listopada 2021.)

30. nedjelja kroz godinu – Misijska nedjelja

Svete mise nedjeljom: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska misa) i

18h (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

LISTOPADSKA POBOŽNOST u 17.30 sati.

NEDJELJA

(24. listopada)

Sljedeća nedjelja je MISIJSKA NEDJELJA.  
PONEDJELJAK

(25. listopada)

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.
UTORAK

(26. listopada)

Probe za zborove: Dječji zbor ”Ljiljani” u 19h i Zbor sv. Ante u 20h.
SRIJEDA

(27. listopada)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15h.
ČETVRTAK

(28. listopada)

Sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli (Blagdani)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise

u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30 sati.

Kateheza za prvopričesnike: u 10 i 17h.

PETAK

(29. listopada)

Kateheza za krizmanike: u 10h.
SUBOTA

(30. listopada)

Ministranti imaju susret u 11h.
NEDJELJA

(31. listopada)

Uoči svetkovine Svih Svetih u župi organiziramo MOLITVENO BDIJENJE MLADIH “HOLYWIN – SVETOST POBJEĐUJE”. Nakon večernje svete mise će biti CJELONOĆNO KLANJANJE od 19h do jutarnje mise u 9:30h. Kroz zajedništvo, pjesmu, bdjenje i molitvu cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina.

 

Ostale obavijesti:

  • Dragi župljani, molimo vas da se počnete prijavljivati za blagoslov obitelji koji ove godine započinjemo u došašću. Stoga, popunite prijavnicu preko interneta koja se nalazi na našoj web stranici: https://www.e-zupe.com/najava/blagoslov/zupa-subicevac ili prijavnicu možete uzeti sa stolića za duhovni tisak. Župnik će doći onima koji se prijave i žele primiti svećenika u svoj dom.
  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu će predvoditi razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.
  • Započele su župne kateheze za PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE. Prvopričesnici dolaze četvrtkom u 10 i 17h (ovisno o smjeni djece u školi), a krizmanici dolaze petkom u 10 i 17h (ovisno o smjeni djece u školi). Do kraja ovog mjeseca primamo još upis djece za sakramente prve pričesti i krizme.
  • Molitvena inicijativa ”40 dana za život” u gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik održava molitveno bdijenje koja traje do 31. listopada 2021., svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • Povodom SVJETSKOG DANA MISIJA koja se slavi u nedjelju, 24. listopada 2021., župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu organizira MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1 KN=1 OBROK. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Zambiji u Africi koju vodi don Boris Dabo. Pozivamo župljane, posebno djecu i mlade da mogu preuzeti svoju misijsku kutijicu u crkvi. Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1 KUNA u misijsku kutijicu i na taj način prehranjuješ jedno dijete, da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i slava Ocu za potrebe misija i misionara. Akcija završava na nedjelju došašća 12. 12. 2021., kada trebate donijeti misijske kutijice u crkvu i ostaviti ispred oltara prije svetih misa. Koliko ti znači jedna kuna u životu i što možeš kupiti s njom? Djeci u Africi znači obrok za jedan dan. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Moto koji će nas pratiti u ovoj akciji glasi: ”Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo” Dj 4,20.
  • Naš župni caritas povodom svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana upriličuje HUMANITARNU AKCIJU PRODAJE LAMPIONA. Sva novčana sredstva koja se skupe idu za liječenje naše male Kiare Goršić. Svijeće možete kupiti od iduće nedjelju, 24. 10. i 31. 10. 2021. na izlazu iz crkve kod naših volontera iz caritasa. Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti