NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. veljače – 1. ožujka 2020.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. veljače – 1. ožujka 2020.)

Svete mise nedjeljom u: 10 i 18 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. krunica u 17.30 sati.

Svakog petka u korizmi križni put u 17.15h.

PONEDJELJAK

(24. veljače)

Probe zbora sv. Antesrijeda u 16 sati.

Druga kateheza za mlade koji žele ići na SHKM u Zagreb. Susret počinje u 20.30h.

UTORAK

(25. veljače)

Franjevački Svjetovni red u 18.30 sati.
SRIJEDA

(26. veljače)

ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA, početak korizme. Obvezatan post i nemrs.

Svete mise i obred pepeljanja: u 7 i 18 sati.

Probe zbora sv. Antesrijeda u 17 sati.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” – srijeda u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(27. veljače)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10h i 17h.

Nakon večernje mise u 18h je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(28. veljače)

Vjeronauk za krizmanike u 16 sati.

PRVI KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15h kojeg animira Udruga Betlehem–za nerođene, zatim sveta misa s propovijedi u 18h koju predvodi FRA IVAN MACUT, prof. na KBF u Splitu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

SUBOTA

(29. veljače)

Ministranti imaju susret u 11 sati.

 

  • Započele su prijave za SHKM 2020 Zagreb. Održana je prva kateheza za mlade. Pozivamo mlade koji žele ići da mogu doći prijaviti se na našem drugom susretu i katehezi. Druga kateheza će biti održana u ponedjeljak, 24. 02. u župnoj dvorani s početkom u 20.30h. Više detalja o samom putu biti će objavljeno po završetku prijava koje završavaju 03. 2020.
  • FRANJEVAČKI SAMOSTAN I ŽUPA SV. ANTE organizira HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE ZA MLADE subota, 14. 03. 2020. Prijave za hodočašće svaki dan nakon večernje svete mise u 18h ili kod župnika. Cijena je 150kn. U cijenu je uračunat i ručak. Plaćanje je odmah po prijavi. Prijave su najkasnije do 8. 03. Detaljnije možete vidjeti na plakatu.
  • Prvi put u Župi organiziramo u suradnji sa Franjevačkim Svjetovnim Redom ČITANJE BIBLIJE ‘’OD KORICE DO KORICE’’, pod geslom ‘’Riječi tvoje, Gospodine, srce slade’’. Ps 19,9. Povod za ovu inicijativu je prije svega vrijeme Korizme u koju ulazimo priprave za blagdan Uskrs. Potrebno je probuditi vjeru i krenuti na put obraćenja, a ima li boljeg načina nego dopustiti da riječi Božje glasno odjeknu među nama i donesu plodove milosti. S čitanjem Biblije – od korica do korica – krenut ćemo u nedjelju, 01. ožujka nakon župne svete mise u 10:00h. Na početku svete mise, u svečanoj procesiji, u crkvu ćemo unijeti i položiti na oltar knjigu Svetog pisma. Nakon završetka misnog slavlja započet ćemo s čitanjem koje bi trebalo završiti u subotu, 4. travnja, kada će svećenik blagosloviti s Biblijom sve one koji budu prisutni. Kroz ovih 5 tjedana čitanje će se prekidati poslijepodne samo četvrtkom i petkom. Vrijeme određeno za čitanje pojedinca je 30 minuta. Čitati mogu svi oni koji znaju čitati – od najmlađih pa do najstarijih. Osoba koja čita oko svoga vrata imat će šal kojega će predavati slijedećem čitaču, što simbolično označava jedinstvo Božje riječi kao i povezanost čitave zajednice vjernika. Željeno vrijeme čitanja možete upisati u listu rasporeda čitanja nakon svetih misa kroz ovaj tjedan od nedjelje, 23. 02. do subote, 29. 02. Poželjno bi bilo da obitelji dođu zajedno i čitaju jedni iza drugih. Na taj način pročitana Božja riječ će mijenjati cijelu obitelj donoseći joj blagoslov. Korizma je vrijeme odricanja i djela ljubavi, stoga iskoristimo ovo milosno vrijeme i neka nam vrijeme čitanje Božje riječi bude osobna korizmena odluka da u vlastitom životu živimo u Duhu i budemo iskreni slušatelji i vršitelji Božje riječi. Molimo sve one koji se upišu da poštuju svoj termin čitanja i dođu pola sata ranije u crkvu kako bi se u tišini pripremili da pročitaju Božju riječ. Neka riječ Božja koja će glasno odjeknuti u našoj crkvi i biti posijana u mnoga srca urodi stostrukim plodovima i u naša srca donese mir i blagoslov kao i za čitavu našu župu.
  • Inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za nerođene ispred šibenske bolnice od veljače do 5. travnja od 8 do 20 sati. Geslo kampanje je “Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?”(Jš 1, 8 – 9) Korizmeno molitveno bdijenje otvorit će se  Križnim putem za nerođene, u srijedu, 26. 02. 2020. u 17h na mjestu bdjenje kod OB Šibenik. Svake srijede za vrijeme korizmenog molitvenog bdjenja biti će od 16 do 17 h ”Straža Sv. Josipa” – molitveno bdijenje 12-orice muškaraca na mjestu bdjenja kod bolnice.
  • Na izlazu iz crkve uzmite korizmeni listić sa događajima koji nas očekuju u korizmi
  • Dragi vjernici, pred nama je početak svetog korizmenog vremena. Korizma je vrijeme vježbanja u otvaranju milosti, koja nas vodi proslavi svetog Uskrsa. Opredijelimo se u korizmi na aktivnije življenje vjere i pobožnosti!
Povezani članci

Najnovije vijesti