NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. listopada 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (23. – 30. listopada 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

30. nedjelja kroz godinu

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

LISTOPADSKA  POBOŽNOST u 17.30 sati.

 

NEDJELJA

(23. listopada)

MISIJSKA NEDJELJA. Povodom Svjetskog dana misija koja se slavi danas 23. listopada 2022., Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu organizira MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1KN = 1 OBROK. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Keniji u Africi koju vodi fra Miroslav Babić.

Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1 KUNA u misijsku kutijicu i na taj način prehranjuješ jedno dijete, te da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za potrebe misija i misionara.

Akcija završava na 3. nedjelju došašća 11. prosinca 2022. kada se trebaju donijeti misijske kutijice u crkvu i ostaviti ispred oltara prije svetih misa.

Koliko ti znači 1 kuna u životu i što možeš kupiti s njom? Djeci u Africi znači obrok za jedan dan. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije.

Moto koji nas prati u akciji glasi: ”Bit ćete mi svjedoci” Dj 1,8.

PONEDJELJAK

(24. listopada)

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(25. listopada)

Svakog utorka navečer u 18 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu u čast sv. Ante.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(26. listopada)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(27. listopada)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Kateheze za PRVOPRIČESNIKE u 10 i 16 sati.

PETAK

(28. listopada)

Sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli (Blagdan)

Kateheze za KRIZMANIKE u 16 i 17 sati.

SUBOTA

(29. listopada)

Ministranti u 11 sati.

Kateheze za predkrizmanike (7. razred) u 17 sati.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu će predvoditi razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.
  • Molitveno bdjenje Inicijative „40 dana za život“ traje do 6. studenoga. Pred Općom bolnicom Šibenik molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • U duhovnom centru u Bilicama se održavaju KATEHEZE ZA ODRASLE svakog ponedjeljka u 20h. Voditelj kateheza je fra Lazar Perica, župnik.
  • Franjevački samostan i župa sv. Ante u Šibeniku organiziraju HODOČAŠĆE U SVETIŠTA ITALIJE od 6. do 12. studenog 2022. Kroz to vrijeme posjetit ćemo 10 mjesta i upoznati se s bogatom duhovnom i materijalnom baštinom južne Italije. Više informacija na webu i prigodnim plakatima. Prijave kod gvardijana fra Maria Radmana. Još je ostalo nekoliko slobodnih mjesta.
  • U župi otvaramo RADIONICU KREATIVNOG PLESA I POKRETA za djecu od 6. do 12. godina Radionica će se odvijati u župnoj dvorani svakog utorka u 17.30h. Voditeljica ove radionice je Miljenka Mikulandra, instruktorica klasičnog plesa baleta.
  • FRAMA i mladi ŽUPE SV. ANTE PADOVANSKOG u Šibeniku na Šubićevcu vas pozivaju uoči svetkovine Svih Svetih u ponedjeljak, 31. 10. 2022. na molitveno bdijenje “HOLYWIN – Pobjeda svetosti”. Program: u 17.30h KRUNICA, u 18h SVETA MISA, nakon mise EUHARISTIJSKO KLANJANJE, a nakon klanjanja u župnoj dvorani će biti prikazan film NAJVEĆI DAR (istiniti film o snazi oprosta), nakon filma slijedi DRUŽENJE. Radujemo se vašem dolasku, da kroz zajedništvo, pjesmu i molitvu obnovimo običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina, što je cilj
Povezani članci

Najnovije vijesti