NaslovnicaIstaknutoRaspored bogoslužja i obavijesti (23. – 30. lipnja 2024.)

Raspored bogoslužja i obavijesti (23. – 30. lipnja 2024.)

12. NEDJELJA KROZ GODINU

Svete mise nedjeljom su: 9.30 i 19 sati.

Svete mise preko tjedna: 7 i 19 sati.

Molitva Gospine krunice svakim danom u 18.30 sati.

Svete mise: SRPANJ I KOLOVOZ:

nedjeljom: 9.30 i 20.00 sati.

 radnim danom i subotom: 7.00 sati (sa časoslovom)

PONEDJELJAK

(24. lipnja)

SVETKOVINA ROĐENJA SV. IVANA KRSTITELJA

Proslava sv. Ivana Krstitelja na Konjevratima Sveta misa u 11 sati.

U Župi nema jutarnje svete mise, nego samo večernja u 19 sati.

UTORAK

(25. lipnja)

Svete mise: 7 i 19 sati. 
SRIJEDA

(26. lipnja)

Svete mise: 7 i 19 sati. 

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30 sati.

ČETVRTAK

(27. lipnja)

Svete mise: 7 i 19 sati. 

Nakon večernje mise klanjanje pred Presvetim Sakramentom.

PETAK

(28. lipnja)

Svete mise: 7 i 19 sati. 

Sv. Irenej, biskup i mučenik (Spomendan)

SUBOTA

(29. lipnja)

SVETKOVINA SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA.

Svete mise: 7 i 19 sati. 

Svečano se slavi u župi sv. Petra na Vidicima u 19 sati.

NEDJELJA

(30. lipnja)

13. NEDJELJA KROZ GODINU – Svete mise: u 9.30 i 19 sati.

U iduću nedjelju, 30. lipnja preko župne svete mise u 9.30 sati će biti proslava pedeset i pet godina svećeništva, a to su: fra Dujo Boban, fra Nikola Ćurčija, fra Stjepan Matić, fra Ivan Nimac i fra Jure Šimunović. Neki od njih dugi niz godina djelovali su i djeluju u Šibenskoj biskupiji. Prije pedeset i pet godina u katedrali svetog Jakova u Šibeniku zaredio ih je biskup Josip Arnerić.

 

OSTALE OBAVIJESTI

  • Molimo hodočasnike koji su se prijavili na BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U ‘GODINI MOLITVE’ od 10.–12. listopada 2024., da uplate prvu ratu od 100 eura do 15. 7. u sakristiji poslije svetih misa kod župnika.
  • Dragi roditelji, započeo je upis djece koja će u novoj katehetskoj godini 2024./2025. pripremati za sakramente prve pričesti i krizme u našoj župi. Stoga, preko naše platforme e-župe možete prijaviti svoje dijete: link za sakrament prve pričesti: https://www.e-zupe.com/najava/pricest/zupa-subicevac ; link za sakrament krizme: https://www.e-zupe.com/najava/krizmanici/zupa-subicevac do 30. 6. 2024. Nakon ovih datuma neće biti moguće više se prijaviti. Kandidati za krizmu mogu se uključiti u ministrante, čitače ili Framu kako bi aktivnije sudjelovali u životu župne zajednice. Kandidati za pričest se mogu uključiti u dječi zbor, ministrante ili kreativnu radionicu kako bi aktivnije sudjelovali u životu župne zajednice.
  • Dragi roditelji, započeo je upis djece koja će u novoj katehetskoj godini 2024./2025. početi se pripremati za sakramente prve pričesti i krizme jer u našoj župi pripreme traju dvije godine. Stoga, djeca koja upisuju drugi i sedmi razred obvezno se moraju prijaviti. Prijavnice se nalaze na stoliću za duhovni tisak u crkvi. Prijave traju do kraja ovog mjeseca 30.6.2024.
  • Nakane krunice: pon – za obraćenja grešnika i muškaraca; uto – protiv psovke i ovisnosti; sri – za mir u svijetu i naše obitelji; čet – za svećenike i duhovna zvanja; pet – za nerođene i protiv pobačaja; sub – za djecu i mlade; ned – za bolesne, nemoćne, patnike i duše u čistilištu. Ovim nakanama kao župna zajednica uključujemo i molitvene nakane u ‘Godini molitve’ u našoj šibenskoj biskupiji za mjesec lipanj: molitva za zajedništvo u Crkvi.
  • Započelo je ljetno vrijeme. Neka naše oblačenje i odjeća kojom dolazimo u crkvu ne povrijedi dostojanstvo svetoga Božjeg hrama!
Povezani članci

Najnovije vijesti