NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. - 27. veljače 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (20. – 27. veljače 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

 

SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU

 

PONEDJELJAK

(21. veljače)

Probe župnog zbora u 18.30h.
UTORAK

(22. veljače)

KATEDRA SV. PETRA APOSTOLA

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

SRIJEDA

(23. veljače)

Sv. Polikarp, biskup i mučenik (Spomendan)

VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA. ŠESTA SRIJEDA.

u 17.30h pobožnost i litanije sv. Josipu, prilika za sv. ispovijed

u 18h Sveta misa. Nakon mise slijedi cjelonoćno klanjanje.

Molimo klanjatelje koji su se prijavili u devetnici za cjelonoćno klanjanje da zadrže svoj termin do kraja devetnice, a pozivamo i ostale vjernike da se upišu za uru klanjanja kako bi se uključio što veći broj zagovaratelja u našim zajedničkim nakanama.

ČETVRTAK

(24. veljače)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.
NEDJELJA

(27. veljače)

8. NEDJELJA KROZ GODINU

 

Ostale obavijesti:

  • Ovaj tjedan nema župnih kateheza.
  • Dragi župljani, nalazimo se u Velikoj devetnici „Devet srijeda sv. Josipu“ prije same svetkovine sv. Josipa koji se slavi 19. ožujka. Program u devetnici svake srijede je: u 17.30 sati pobožnost sv. Josipu (krunica i litanije) i prilika za ispovijed, zatim sveta misa u 18 sati. Nakon svete mise slijedi cjelonoćno klanjanje. Svake srijede kroz devetnicu je post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi). Pozivamo sve župljane i vjernike da se uključe u ovu devetnicu sa svojim nakanama, molitvama, željama i zahvalama. Nakane koje molimo kao župna zajednica su: za duhovni preporod naših obitelji i blagoslov djece, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja, za oslobođenje od bolesti i za našu Domovinu.
  • U župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu, po treći put, organiziramo DANONOĆNOČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’. Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije će započeti na Prvu korizmenu nedjelju, 6. ožujka 2022., nakon dječje svete mise. Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji se prijave.

Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Posebno pozivamo članove obitelji da se prijave na čitanje Biblije. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi.

Prijaviti se možete nakon svetih misa ili u sakristiji. Pozivamo sve župljane, i stare i mlade, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja.

  • Kao što vam je poznato, u listopadu prošle godine u cijeloj je Crkvi otvorena redovita Biskupska sinoda. U svrhu uključenja što većeg broja vjernika u slavlje sinode na izlazu iz crkve možete uzeti upitnik, ispuniti ga i donijeti u župni ured. Isto tako, upitnik možete ispuniti i preko web stranice naše biskupije. Pozivamo vas, dragi vjernici, da ispunite taj upitnik i tako doprinesete poboljšanju života i poslanja naše Crkve.
  • Preporučujemo naš duhovni tisak: Glas Koncil, Glasnik Mira Međugorje, List ”Marija”, Dječji list – Mak. Osim toga naša župa posjeduje BIBLIOTEKU koja se nalazi pokraj velike župne dvorane gdje možete posuditi duhovno štivo i pročitati. Sveti Padre Pio je vjernicima uvijek preporučivao duhovno štivo, a posebno tijekom teških razdoblja u životu: „Pomozi si u ovom nemirnom razdoblju čitajući duhovnu literaturu. Takve knjige izvrsna su hrana za dušu. One nam nevjerojatno pomažu napredovati na putu kršćanskog savršenstva. Ono što postižemo čitanjem ovih knjiga nije ni na koji način inferiorno onome do čega dolazimo molitvom i svetom meditacijom. U molitvi i meditaciji mi govorimo Gospodinu, a prilikom čitanja duhovne literature Bog govori s nama. Prije nego što počneš čitati, uzdigni svoj um Gospodinu i zamoli Ga neka On vodi tvoj um, neka govori tvom srcu i pokrene tvoju volju.“
  • Dragi župljani,u svrhu digitalizacije i pojednostavljenja župne administracije, te kreiranja jedinstvene i potpune kartoteke župljana, potičemo i molimo vas da se registrirati na župnom portalu https://www.e-zupe.com/zupa-prijave/zupa-subicevac.
Povezani članci

Najnovije vijesti