NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (19. – 26. veljače 2023.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (19. – 26. veljače 2023.)

SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise moli se krunica.

 

NEDJELJA

(19. veljače)

Preko večernje mise u 18h Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Ante Padovanski“ će imati obred trajnog zavjetovanja (obećanje evanđeoskoga života) i primanje u Franjevački svjetovni red (OFS).
PONEDJELJAK

(20. veljače)

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 21 sati.
UTORAK

(21. veljače)

 

Radionica kreativnog plesa i pokreta za djecuu 17.30 sati.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

Utorkom u 18h slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante.

SRIJEDA

(22. veljače)

ČISTA SRIJEDA. PEPELNICA, početak korizme. Post i nemrs.

Svete mise i obred pepeljanja: u 7 i 18 sati.

Susret Marijine legije u 16.30 sati.

6. SRIJEDA – VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA u 17.30 sati.

Tema: Boli svetog Josipa.

ČETVRTAK

(23. veljače)

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.
PETAK

(24. veljače)

PRVI KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 sati.

Sveta misa s prigodnom propovijedi u 18 sati. Tema: Sv. Franjo Asiški.

Korizmeni hod ”kroz razmatranje lica svetaca” želimo otkriti životopise svetaca i svoje vlastito ljudsko lice ono koje Bog želi i ljubi. Razmatrajući njihova lica, neka nam donesu želju da življe živimo svoje poslanje. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmeni hod i pripremu za našu najveću svetkovinu Uskrsa.

SUBOTA

(25. veljače)

Čitači koji su se prijavili za čitanje Biblije doći na svetu misu u 18h.
NEDJELJA

(26. veljače)

PRVA KORIZMENA NEDJELJA.  

DANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Naši mladi FRAMA ŠUBIĆEVAC organiziraju KORIZMENU HUMANIRATNU AKCIJU od 1. korizmene nedjelje do 3. korizmene nedjelje. Ovom akcijom framaši su odlučili pomoći udruzi ”Dobra volja” iz Sesveta te samohranoj majci s petero djece. Framaši će nedjeljama od 9h do 12h te od 17 do 19h u župnoj dvorani prikupljati hranu s duljim rokom trajanja, odjeću, školski pribor i higijenske potrepštine za djecu i majke. Pozivamo sve vjernike dobre volje da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Sve ostale informacije možete vidjeti na plakatima naše oglasne ploče.
  • Hrvatski Caritas započeo je prikupljanje pomoći za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Stoga, u dnu crkve je postavljena kutija u kojoj možete ostaviti svoj novčani prilog za stradale u potresu. Stradalima u Turskoj i Siriji moguće je pomoći i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 90 10 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen).
  • U župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu, po četvrti put, organiziramoDANONOĆNO ČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije će započeti na PRVU KORIZMENU NEDJELJU, 26. veljače 2023., nakon dječje svete mise u 11 sati. Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji se prijave. Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijave za čitanje Biblije traju do nedjelje, 26. veljače 2023. prijave se vrše u sakristiji ili nakon svetih misa ispred crkve. Pozivamo sve župljane, i stare i mlade, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja. Sastanak čitača oko dogovora za čitanje Biblije će biti u subotu, 25. veljače nakon večernje svete mise.
  • VELIKA DEVETNICA „DEVET SRIJEDA SV. JOSIPU“, prije same svetkovine sv. Josipa koji se ove godine slavi ožujka. Program koji nas pratiti u devetnici svake srijede: Pobožnost sv. Josipu (krunica, litanije i posvetna molitva) i prilika za ispovijed u 17.30 sati, Sveta misa sa prigodnom propovijedi na temu o sv. Josipu u 18 sati. Svake srijede kroz devetnicu preporučujemo post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi tko može). Pozivamo sve župljane i vjernike da se uključe u ovu devetnicu sa svojim nakanama, molitvama, željama i zahvalama. Posebne nakane koje ćemo moliti kao zajednica: za duhovni preporod naših obitelji, za blagoslov djece i mladih, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja i za našu Domovinu.
  • Franjevački samostan sv. Ante Padovanskog u Šibeniku organizira HODOČAŠĆE U RIM I ASIZ od 9. do 15. travnja 2023. Više informacija o samom hodočašću možete pročitati na webu i prigodnim plakatima. Vodič hodočašća je fra Šimun Markulin. Prijave sa uplatom kod gvardijana fra Maria Radmana.

Dragi vjernici, pred nama je početak svetog korizmenog vremena. Korizma je vrijeme vježbanja u otvaranju milosti, koja nas vodi proslavi svetog Uskrsa.

Opredijelimo se u korizmi na aktivnije življenje svoje vjere i pobožnosti!

Povezani članci

Najnovije vijesti