RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (19. – 26. rujna 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska misa) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

25. nedjelja kroz godinu

 

NEDJELJA

(19. rujan)

Današnja nedjelja je posvećena molitvi i zazivu Duha Svetoga povodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Svečano ćemo obilježiti preko svetih misa u 11 sati i mise za mlade u 19 sati.
PONEDJELJAK

(20. rujan)

Sv. Andrija Kim Taegon i drugovi, mučenici (Spomendan)

FRAMA u 20.30 sati.

Započinje DEVETNICA SV. MIHOVILU.

UTORAK

(21. rujan)

Sv. Matej, apostol i evanđelist (blagdan).

Probe za zborove: Dječji zbor ”Ljiljani” u 19h i Zbor sv. Ante u 20h.

Pozivamo djecu i odrasle, da se priključe zborovima te pjevanjem uzveličaju naša misna slavlja.

SRIJEDA

(22. rujan)

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.15h.
ČETVRTAK

(23. rujan)

Sv. Pio iz Pietrelcine, svećenik-franjevac (Spomendan)

Naša župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 19h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(24. rujan)

DAN MUČENIKA PROVINCIJE.

Na ovaj dan članovi Provincije Presvetog Otkupitelja žele obnoviti uspomenu na 44 fratra koja su ubijena u razdoblju od 1942. do 1948. godine, moliti se Bogu za njih i da oni zagovaraju današnje fratre da ustraju u vjeri prema Bogu i hrvatskom narodu. Stoga, u 18.30h molimo krunicu, u 19h je večernja sveta misa za ubijene fratre u crkvi sv. Ante na Šubićevcu.

SUBOTA

(25. rujan)

Liturgija kvarti.

Ministranti imaju susret u 11h. Pozivamo djecu da se pridruže.

NEDJELJA

(26. rujan)

U našu župu iduće nedjelje nam dolazi s. Adriana Galić rodom iz Ljubuškog, članica Školskih sestara franjevki Provincije Svete Obitelji u Hercegovini. Riječ je o misionarki koja boravi u Kongu. S. Adriana će nas preko svetih misa u 9.30h, 11h i 19h upoznati sa radom misije u Kongu u Africi, a imat ćemo prilike i svojim dobrovoljnim prilozima pomoći toj misiji. Pozivamo sve vjernike i ljubitelje misija da dođu u nedjelju na sveta misna slavlja.

 

Ostale obavijesti:

  • U srijedu, 22. rujna je prvi ovogodišnji susret sa roditeljima za ispovijed i prvu sv. pričest kao i za sakrament sv. Potvrde. Susret započinje u 19h sa svetom misom, a nakon mise je susret sa župnikom u crkvi sv. Ante. Pozivamo roditelje da se odazovu i dođu na susret. Oni roditelji koji još nisu prijavili svoje dijete za spomenute sakramente neka to učine do srijede.
  • Dragi župljani,u svrhu digitalizacije i pojednostavljenja župne administracije, te kreiranja jedinstvene i potpune kartoteke župljana, molimo vas da ispunite prijavnicu koju možete uzeti sa stolića za duhovni tisak ili se registrirati na župnom portalu e-zupe.com
  • Počinje upis u Likovnu – kreativnu radionicu u našoj župi za dobni uzrast djece prvog i drugog razreda osnovne škole. Molimo roditelje koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak i doći sa djecom na prvi susret u četvrtak, 23. rujna 2021. u 17.30h u župnu dvoranu. Voditeljice radionice su: Ivana Burić i Branka Čubrić.
  • Družba sestara franjevki od Bezgješne pozivaju na euharistijsko slavlje u crkvi sv. Lovre u 18h, u SPOMEDAN PREMINUĆA SLUŽBENICE BOŽJE MAJKE KLARE ŽIŽIĆ njihove utemeljiteljice. Predvoditelj misnog slavlja je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.