NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (18. – 25. srpnja 2021.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (18. – 25. srpnja 2021.)

16. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom u: 8, 9.30 i 19 sati. Svete mise preko tjedna u: 7 sati.  

PONEDJELJAK

(19. srpnja)

POBOŽNOST SV. JOSIPU nakon jutarnje mise u 7 sati.
UTORAK

(20. srpnja)

Sv. Ilija, prorok
SRIJEDA

(21. srpnja)

sv. Lovro Brindizijski, svećenik i crkv. naučitelj (Spomendan)

POBOŽNOST SV. JOSIPU nakon jutarnje mise u 7 sati.

ČETVRTAK

(22. srpnja)

Sv. Marija Magdalena (Blagdan)
PETAK

(23. srpnja)

Sv. Brigita, redovnica, zaštitnica Europe (Blagdan)
NEDJELJA

(25. srpnja)

17. NEDJELJA KROZ GODINU. Sv. mise su: 8, 9.30 i 19h.

Sv. Jakov, apostol (Blagdan). Naslovnik naše Katedrale. Svečana sv. misa u 20h ujedno je i misa zahvalnica za PETU godinu biskupske službe.

  • Prvi Svjetski dana baka, djedova i starijih osoba Crkva slavi 25. srpnja, izabran kao datum jer je vremenski blizu blagdanu Sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, 26. srpnja. Dan koji je uveo papa Franjo obilježavat će se tako svake godine četvrte nedjelje u srpnju. Papa je pripremio i posebne milosti za one koji toga dana uživo ili virtualno posjete svoju stariju braću i sestre u potrebi ili poteškoći. U to svakako spadaju naši djedovi i bake, ali i svi stariji ljudi u našem susjedstvu ili domu umirovljenika. Ako im posvetimo vrijeme toga dana, možemo dobiti potpuni oprost grijeha. Možete iskoristiti ovu milost koju Crkva pruža kako bi ih razveselili i dobili oprost za vremenite kazne.
  • Župa sv. Ante, Franjevački Svjetovni Red i Frama Šubićevac organiziraju VEČER SLAVLJENJA u utorak, 3. kolovoza 2021. u 21 sati ispred crkve Sv. Ante na Šubićevcu. Duhovni koncert će nam održati Alan Hržica i Vanessa Mioč.
  • Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Pridružimo se molitvi i sudjelovanju na 30 Svetih misa za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku, uoči Dana domovinske zahvalnosti! Tridesetodnevnica završava 4.8. 2021.

 

Započelo je ljetno vrijeme.

Neka naše oblačenje i odjeća kojom dolazimo u crkvu

ne povrijedi dostojanstvo svetoga Božjeg hrama!

Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti