NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (17. – 24. studenog 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (17. – 24. studenog 2019.)

Trideset i treća nedjelja kroz godinu

Mise nedjeljom u: 10 i 18 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan su u: 7h i 18h.

PONEDJELJAK

(18. studenog)

Danas obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Pomolit ćemo se za sve stradale preko svete mise u 18h.

Prikazivanje dokumentarno-igranog film „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”, od autora Stipe Majića Pipe u 19.30h u samostanskoj dvorani. Nakon filma napravit ćemo mimohod sa svijećama do grafita Blage Zadre. Ponesite svijeće – lampaše!

UTORAK

(19. studenog)

Franjevački svjetovni red (OFS-a)  ima svoj susret u 18.30h.
SRIJEDA

(20. studenog)

Probe pjevanja: Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h; Zbor sv. Ante u 18.30h.

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(21. studenog)

Vjeronauk za prvopričesnike: u 10h i 17h.

Gospa od Zdravlja. Posebno se slavi u župi Dubrava. Procesija i svečana sveta misa je u 16 sati, a predvodi mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 18h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.     

PETAK

(22. studenog)

Vjeronauk za krizmanike: u 16h.

Spomendan sv. Cecilije, zaštitnice pjevačkih zborova. Pozivamo pjevače iz zbora na zajedničko sudjelovanje na svečanoj Misi u katedrali sv. Jakova u 18h.  Ovo je prigoda da zahvalimo Gospodinu na svim darovima koje nam svakodnevno udjeljuje, te poticaj da uvijek i u svemu tražimo njegov blagoslov. 

SUBOTA

(23. studenog)

Ministranti imaju susret u 11h.
NEDJELJA

(24. studenog)

SVETKOVINA KRISTA KRALJA, posljednja nedjelja liturg. godine.

Pozivamo Vas na DUHOVNI KONCERT – Večer slavljenja.

Gosti su Matej Galić i slavljenički tim “Yeshua”, iz Osijeka koje zadnje dvije godine služe kroz slavljenje na evangelizacijskim susretima i seminarima. Sveta misa je u 18h koju će animirati naši gosti, nakon mise slijedi svjedočanstvo samog Mateja Galića, a oko 19h započinje koncert.

Dođimo na večer slavljenja Boga pjesmom i molitvom.

 

– Frame Grada Šibenika: Šubićevac, Gospa van Grada, Dubrava i Meterize organiziraju povodom obilježavanja stradanja i okupacije Vukovara prikazivanje dokumentarno-igranog film „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”, od autora Stipe Majića Pipe, hrvatskog branitelja s Trpinske ceste. Ovo je projekt humanitarnog karaktera te se organizira pod sloganom “100 DANA VUKOVARA – 100 GRADOVA ZA VUKOVAR” te bi tako željeli pozvati na zajedništvo hrvatskog naroda kao i na sjećanje na sva stradavanja tijekom Domovinskog rata.

Film će biti prikazan u Samostanu sv. Ante na Šubićevcu u ponedjeljak, 18. 11. 2019. u 19.30h u samostanskoj dvorani.

Framaši će nakon svetih misa po svojim župama dijeliti svijeće-lučice koje su sami ukrasili povodom obilježavanja dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te tako da će svatko moći uzeti svijeću i upaliti je u svojim domovima toga dana za Vukovar i Škabrnju. Svijeće će se dijeliti besplatno.

Sve vas  pozivamo da se odazovete na prikazivanje filma i svojim dobrovoljnim donacijama pripomognete za realizaciju također dokumentarnog filma naziva „OTKRHNUTI 402” od istog autora Stipe Majića Pipe. Fabula filma je o 402 poginule djece tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata. Prikupljena sredstva će biti donirana AMICO STUDIO d.o.o. iz Zagreba. 

– Od iduće nedjelje 24. 11. nakon svetih misa ispred crkve će se prodavati ADVENTSKI VIJENCI rad naših vrijednih volontera caritasa. Sav prilog od vijenaca ide za naš župni caritas. Osim toga, naši volonteri očekuju i donacije hrane i higijenskih potrepština svakog utorka od 17 do 18h u prostoriji župnog Caritasa


– U nedjelju donesite MISIJSKE KUTIJICE u kojima ste skupljali za Misijsku akciju 1KUNA – 1OBROK. Sav prilog koji skupimo ide za pomoć misiji u Zambiji koju vodi don Boris Dabo. Misijske kutijice ostavite ispred oltara u košaru koja će biti postavljena za tu prigodu.

 

 

Povezani članci

Najnovije vijesti