RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (16. – 23. srpnja 2023.)

Svete mise nedjeljom: 9.00 i 19.00 sati.

Svete mise preko tjedna u srpnju i kolovozu: 7.00 sati.

 

14. nedjelja kroz godinu

 

ČETVRTAK

(20. srpnja)

Sv. Ilija, prorok.
PETAK

(21. srpnja)

Sv. Lovro Brindiški, svećenik i crkv. naučitelj (Spomendan)

Sv. Danijel, prorok. Zaštitnik župe Danila. Svečana sv. misa u 18h.

SUBOTA

(22. srpnja)

Sv. Marija Magdalena (Blagdan)
NEDJELJA

(23. srpnja)

16. NEDJELJA KROZ GODINU.

III. Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba  – pod temom “Od koljena do koljena dobrota je njegova” (Lk 1,50)

 

  • Dragi župljani sve Vas pozivamo na Humanitarni koncert koji će nam održati ALAN HRŽICA i njegov gost: FRA MARIN KARAČIĆ na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku. Početak koncerta zakazan je rujna 2023. u 20:30 sati. Ulaznice su u prodaji i možete ih nabaviti preko sustava Eventim: https://www.eventim.hr/…/alan-hrzica-duhovni…/event.html ili nakon svetih misa kod naših framaša. Cijena ulaznice je 15€. Dio skupljenih sredstava donirat će se u humanitarne svrhe pedijatriji OB. Šibenik. Osigurajte svoje mjesto na ovoj večeri molitve i slavljenja. Organizator ovoga koncerta je naš Franjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskog u suradnji sa gradom Šibenik.
  • Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba Crkva slavi u nedjelju, 23. srpnja, izabran kao datum jer je vremenski blizu blagdanu Sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake, 26. srpnja. Dan koji je uveo papa Franjo obilježava se svake godine četvrte nedjelje u srpnju. Papa je pripremio i posebne milosti za one koji toga dana uživo ili virtualno posjete svoju stariju braću i sestre u potrebi ili poteškoći. U to svakako spadaju naši djedovi i bake, ali i svi stariji ljudi u našem susjedstvu ili domu umirovljenika.     

       Starije osobe mogu dobiti oprost sudjelovanjem na nekoj od svetih misa povodom Svjetskoga dana. S obzirom da neke starije osobe iz zdravstvenih razloga ne mogu osobno nazočiti misi, oprost se udjeljuje i onima koji te nedjelje na misnom slavlju sudjeluju putem televizije, radija ili interneta. Oprost se daje i svima onima koji na Svjetski dan izvrše »djelo milosrđa« posjećujući stariju usamljenu osobu. Iskoristimo ovu milost koju Crkva pruža kako bi ih razveselili i dobili oprost za vremenite kazne.