RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (16. – 23. listopada 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

LISTOPADSKA  POBOŽNOST u 17.30 sati.

29. nedjelja kroz godinu

NEDJELJA

(16. listopada)

Iduća nedjelja je NEDJELJA ZAHVALNOSTI za Božja dobročinstva i plodove zemlje, prigodno ćemo obilježiti preko dječje misi u 11h.

 

Danas, 16. 10. obilježavamo 31. obljetnicu smrti generala bojnika Blage Zadre zapovjednika obrane Borova Naselja preko večernje svete mise u 18 sati, a nakon mise ćemo učiniti mimohod sa svijećama do grafita Blage Zadre na Šubićevcu, gdje ćemo odati počast molitvom odriješena za pokojnog generala kao i za sve pokojne branitelje u domovinskom ratu.

Ponesite lampione.

PONEDJELJAK

(17. listopada)

Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik (spomendan).

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(18. listopada)

Sv. Luka, evanđelistar (Blagdan)

Svakog utorka navečer u 18 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu u čast sv. Ante.

Probe pjevanja za Dječji zbor ”Ljiljani” u 19 sati.

SRIJEDA

(19. listopada)

Sv. Petar Alkantarski, prezbiter (Spomendan)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

PETAK

(21. listopada)

Kateheze za KRIZMANIKE u 15 i 16 sati.
SUBOTA

(22. listopada)

Sv. Ivan Pavao II, papa (spomendan)

Ministranti u 11 sati.

Kateheze za učenike 6. razreda u 16 sati.

Kateheze za predkrizmanike (7. razredi) u 17 sati.

NEDJELJA

(23. listopada)

Sljedeća nedjelja je MISIJSKA NEDJELJA.  

Ovaj tjedan posebno ćemo preko svetih misa moliti za naše misionare.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • LISTOPADSKA POBOŽNOST. Marijin mjesec. Svaku večer u 17.30 sati je listopadska pobožnost. Molimo osobno i zajednički Gospinu krunicu! Mjesec listopad, je mjesec Svete Krunice. U nakani krunice, svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji u našoj župi, krunicu će predvoditi razne katehetske grupe u našoj župi. Pozivamo vjernike, djecu i mlade da dođete na molitvu sv. krunice svaki dan u crkvi sv. Ante.
  • Povodom Svjetskog dana misija koja se slavi u MISIJSKU NEDJELJU 23. listopada 2022., Župa sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu organizira MISIJSKU AKCIJU pod nazivom 1KN=1 OBROK. Ovom akcijom želimo pomoći misiju u Keniji u Africi koju vodi fra Miro Babić. Cilj ove akcije da se svakog dana ubaci 1 KUNA u misijsku kutijicu i na taj način prehranjuješ jedno dijete, da se izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i slava Ocu za potrebe misija i misionara. Akcija završava na nedjelju došašća 11. 12. 2022. kada trebate donijeti kutijice u crkvu i ostaviti ispred oltara prije svetih misa. Koliko ti znači jedna kuna u životu i što možeš kupiti s njom? Djeci u Africi znači obrok za jedan dan. Zajedno budimo ustrajni u djelima i molitvi za misije. Moto koji će nas pratiti u ovoj akciji glasi: ”Bit ćete mi svjedoci” Dj 1,8.
  • Započelo je jesensko miroljubivo bdjenje Inicijative „40 dana za život“ koje traje do 6. studenoga u 38 hrvatskih gradova, na 40 mjesta bdjenja. U našem gradu Šibeniku pred Općom bolnicom Šibenik molitva i bdijenje se održava svakim danom od 8 do 20 sati. Molimo župljane da se uključe u molitvu za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta.
  • U duhovnom centru u Bilicama se održavaju KATEHEZE ZA ODRASLE svakog ponedjeljka u 20h. Voditelj kateheza je fra Lazar Perica, župnik.
  • Franjevački samostan i župa sv. Ante u Šibeniku organiziraju HODOČAŠĆE U SVETIŠTA ITALIJE od 6. do 12. studenog 2022. Kroz to vrijeme posjetit ćemo 10 mjesta i upoznati se s bogatom duhovnom i materijalnom baštinom južne Italije. Više informacija na webu i prigodnim plakatima. Prijave kod gvardijana fra Maria Radmana. Još je ostalo nekoliko slobodnih mjesta.