RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (14. – 21. veljače 2021.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i

18 sati (misa za mlade). Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati.

Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

 ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU

  

PONEDJELJAK

(15. veljače)

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 19.30 sati.
UTORAK

(16. veljače)

Svakog utorka navečer u 18h slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante.
SRIJEDA

(17. veljače)

ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA, početak korizme. Obvezatan post i nemrs.

Svete mise i obred pepeljanja: u 7 i 18 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.15 sati.  PETI DAN DEVETNICE.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19 sati.

ČETVRTAK

(18. veljače)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16 sati.

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata objavila je Dekret o misi u vrijeme pandemije. Naša župa za završetak pandemije moli svakog četvrtka na misi u 18h. Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise. Animira bend TALITA KUM.

PETAK

(19. veljače)

CJELODNEVNO KLANJANJE PRED PRESVETIM (od 7.30h do 17h).

Kateheza za ovogodišnje kandidate za sv. krizmu u 16 sati.

PRVI KORIZMENI PETAK. Pobožnost križnog puta u 17.15 satipredvode prvopričesnici. Svetu misu s prigodnom propovijedi u 18 sati predvodi ovogodišnji korizmeni propovjednik fra ANTE AKRAP, prof. na KBF-u u Splitu. Pozivamo djecu, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

SUBOTA

(20. veljače)

Ministranti imaju svoj susret u 11 sati.

Vjeronauk za predkrizmanike 7. razred u 16 sati.

NEDJELJA

(21. veljače)

PRVA KORIZMENA NEDJELJA.  

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • U župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu, po drugi put, organiziramoČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’. Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Čitanje Biblije će započeti na Prvu korizmenu nedjelju, 21. veljače 2021., nakon dječje svete mise, i planiramo da sa čitanjem završimo na Drugu korizmenu nedjelju.  Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji se prijave. Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijave za čitanje Biblije traju do subote, 20. veljače 2021. prijave se vrše u sakristiji ili nakon svetih misa ispred crkve. Pozivamo sve župljane, i stare i mlade, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja. Sastanak čitača oko dogovora čitanja Biblije će biti u subotu, 20. veljače nakon večernje svete mise.
  • Godišnji blagoslov i pohod obiteljima. Župa je ove godine organizirala drugačiji način blagoslova obitelji, i to prema dva modela. Prvi model je pojedinačni i drugi model je zajednički blagoslov. Svi ste dobili putem pošte pismo i pute za oba modela. Blagoslov obitelji započinjemo u srijedu, 17. veljače. Svećenik će pohoditi one obitelji koje su se prijavile za prvi model.
  • “Dođite k Josipu”! Svake srijede molimo pobožnost sv. Josipu u 17.15 sati i svakog 19. u mjesecu. Trenutno se nalazimo u devetnici devet srijeda, prije same svetkovine sv. Josipa.
  • Dragi vjernici, pred nama je početak svetog korizmenog vremena. Korizma je vrijeme vježbanja u otvaranju milosti, koja nas vodi proslavi svetog Uskrsa. Opredijelimo se u korizmi na aktivnije življenje vjere i pobožnosti!