NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (13. – 20. studenoga 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (13. – 20. studenoga 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 18h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 18 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 17.30 sati.

 33. nedjelja kroz godinu

 

PONEDJELJAK

(14. studenoga)

Blagdan sv. Nikole Tavelića, našeg prvog hrv. sveca, mučenika. Posebno se slavi u nacionalnom svetištu u crkvi sv. Frane. Svečana sveta misa u 18h, a procesija započinje u 17.30h.

Likovno-kreativna radionica u 18 sati.

FRAMA ima susret u 20.30 sati. Pozivamo mlade da se pridruže Frami.

UTORAK

(15. studenoga)

Dragi župljani najavljujemo našu svetkovinu 15. OBLJETNICU POSVETE SAMOSTANSKE CRKVE u utorak, 15. 11. 2022. Svečano euharistijsko slavlje u 18h predvodi Josip Gotovac, gvardijan i župnik u Kninu.

U 17.30h je molitva svete krunice i prilika za svetu ispovijed. Geslo ovogodišnje svetkovine glasi: ”Ova crkva je slika pravoga hrama, a to je tijelo Sina tvoga, rođeno od Djevice, na nebo uzneseno, u kome prebiva sva punina božanstva, u tom geslu pozivamo vjernike na obljetnicu posvete samostanske crkve. Nakon euharistijskog slavlja slijedi domjenak i druženje župljana, u organizaciji naših župljana. Pozivamo domaćice da se odazovu i pripreme delicije za ovu prigodu.

SRIJEDA

(16. studenoga)

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 16.30 sati.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 17.30 sati.

ČETVRTAK

(17. studenoga)

Blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice OFS-a.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

PETAK

(18. studenoga)

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE. Pomolit ćemo se za sve stradale preko svete mise u 18h. Nakon mise će biti prikazivanje dokumentarnog filma Jakova Sedlara PLAVI KAPUTIĆ – 30 godina poslije, a iza filma učinit ćemo MIMOHOD sa lampionima. Pozivamo sve župljane da dođu i ponesu lampione, isto tako da izvjese hrvatsku trobojnicu i upale svijeće za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.
SUBOTA

(19. studenoga)

Ministranti u 11 sati.

Kateheze za 4. i 5. razred.

Kateheze za predkrizmanike (7. razred) u 17 sati.

NEDJELJA

(20. studenoga)

SVETKOVINA KRISTA KRALJA, posljednja nedjelja liturg. godine.

DUHOVNO-MOLITVENI SUSRET – Dotakni me Isuse.

Sveta misa u 18h, svjedočanstvo i klanjanje animira STIJEPO GLEĐ MARKOS.

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Pozivamo roditelje i djecu ovogodišnjih kandidata za prvu svetu pričest i krizmu da dođu na DRUGI roditeljski – molitveni susret, u samoj proslavi svetkovine Posvete crkve i Dan samostana, utorak, 15. studenoga 2022., u 130h krunica i sveta ispovijed, a u 18h svečana Sveta misa.
  • Dragi župljani, započele su prijave za BLAGOSLOV OBITELJI koji ćemo imati kroz došašće i božićno vrijeme. Stoga, nakon svetih misa u sakristiji se možete prijaviti ili preko naše web stranice e-zupe popuniti prijavnicu na ovom linku: https://www.e-zupe.com/najava/blagoslov/zupa-subicevac. Prijavnicu možete uzeti i na stoliću za duhovni tisak i popunjenu predati župniku

Oni župljani koji su se prijavili prošle godine ili kome je svećenik prošle godine bio u blagoslovu obitelji ne trebaju popunjavati ili se prijavljivati na ovu prijavnicu jer su već upisani. Župnik će doći onima koji su prijavljeni ili se prijave i koji žele primiti svećenika u svoj dom.

 

Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti