NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (13. – 20. ožujka 2022.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (13. – 20. ožujka 2022.)

Svete mise nedjeljom:

9.30 sati (župna misa), 11 sati (dječja/obiteljska) i 18 sati (misa za mlade).

Svete mise preko tjedna u: 7 sati i 18 sati. Pola sata prije večernje mise se moli sv. krunica.

Korizmi petakpobožnost križnog puta u 17.15 sati.

 

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA – PAČISTA

 

PONEDJELJAK

(14. ožujka)

Probe župnog zbora u 18.30h.

Susret franjevačke mladeži – FRAMA u 20.30h.

UTORAK

(15. ožujka)

Susret prezidija Marijine legijemeđunarodna laička organizacija u 16.30h.

Probe dječjeg zbora ”Ljiljani” u 19h.

ZAPOČINJE POBOŽNOST13 UTORAKA SV. ANTE“.

Svaki utorak molitveno-liturgijski program započinje u 17.20h, u 18h sveta misa s prigodnom propovijedi. Prvi utorak predvodi fra Mario Radman, gvardijan i župnik sv. Ante u Šibeniku-Šubićevac.

Preko mise će biti obnova privremenih zavjeta i davanje prvih zavjeta u OFS-a.

SRIJEDA

(16. ožujka)

VELIKA DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA. DEVETA SRIJEDA.

u 17.30h – Pobožnost i litanije sv. Josipu; prilika za sv. ispovijed.

u 18.00hSveta misa. Nakon mise CJELONOĆNO KLANJANJE (19h-6.45h)

ČETVRTAK

(17. ožujka)

Kateheza za prvopričesnike u 10 i 16h.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise.

Animira bend TALITA KUM.

Likovno-kreativna radionica u 17.30h.

PETAK

(18. ožujka)

Kateheza za krizmanike u 10h.

TREĆI KORIZMENI PETAK.

Pobožnost križnog puta u 17.15h (za domovinu). Sveta misa u 18 sati.

Pozivamo djecu, posebno naše predkrizmanike 7. razred, mlade, roditelje i sve vjernike da se uključe u korizmenu duhovnu obnovu.

SUBOTA

(19. ožujka)

Ministranti imaju svoj susret u 11h.

SVETKOVINA SV. JOSIPA, ZARUČNIKA BL. DJ. MARIJE. Dan očeva

Svečana sveta misa i proslava sv. Josipa u 18h.

NEDJELJA

(20. ožujka)

U nedjelju, 20. 3. 2022., u našu župu nam dolazi Kulturno umjetničko društvo „Strmec“ iz Svete Nedjelje. Oni će preko župne svete mise u 9.30h predvoditi liturgijsko pjevanje, a nakon mise će uslijediti koncert, gdje će nam u svojim narodnim nošnjama predstaviti svoju bogatu kulturnu baštinu koju njeguju. Stoga, svete mise u 11h neće biti.

 

Ostale obavijesti:

  • U svrhu uključenja što većeg broja vjernika u slavlje sinode na izlazu iz crkve možete uzeti UPITNIK, ispuniti ga i ubaciti u kutiju koja se nalazi na dnu crkve.
  • U nedjelju, 20. 3. je NEDJELJA CARITASA i naš župni Caritas organizira akciju “Cvijećem do bližnjega”. Kupnjom cvijeća pridonijet ćete financiranju našeg caritasa i najpotrebnijima. Cvijeće će se prodavati tijekom nakon svetih misa. Zahvaljujemo Vrtnom centru Dubrava koji nam je donirao cvijeće za ovu humanitarnu akciju, neka ih Božji blagoslov prati u njihovom radu.
  • Dragi župljani, u srijedu završava Velika devetnica „Devet srijeda sv. Josipu“ prije svetkovine sv. Josipa koji se slavi u subotu, ožujka. On zaštitnik Crkve, naše domovine i naših očeva. Program u srijedu je: u 17.30 sati pobožnost sv. Josipu (krunica i litanije) i prilika za ispovijed, zatim sveta misa u 18 sati. Kroz devetnicu je post i nemrs (preporuka o kruhu i vodi). Nakane koje molimo kao župna zajednica su: za duhovni preporod naših obitelji i blagoslov djece, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja, za oslobođenje od bolesti i za našu Domovinu.
  • Korizmeno molitveno bdijenje Inicijative “40 dana za život” traje do 10. 4. svaki dan od 08 – 20 sati na mjestu bdijenja kod Opće bolnice Šibenik.Dragi župljani, potičemo vas na sudjelovanje u molitvi za prestanak pobačaja, za život svakog začetog djeteta, za obraćenje medicinskog osoblja.
  • Župa sv. Ante Padovanskog organizira HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE u subotu, 3. 2022. Prijave za hodočašće su preko platforme e-župa.com, nakon večernjih svetih misa u 18h ili kod župnika. Prijave traju do srijede, 23. 3. ili dok se mjesta ne popune. Troškovi su 200 Kn (uračunat ručak.) Plaćanje po prijavi. Detaljan program hodočašća možete vidjeti na plakatu ili na našoj web stranici. Još je ostalo nekoliko slobodnih mjesta.
  • POBOŽNOST 13 UTORAKA SV. ANTI“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI.Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.
  • Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Anti koju ove godine započinjemo u utorak, 15. ožujka 2022. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za našu Župu i svetište važan je i svih onih koji se njemu utječu. Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17.20h. Nakon pobožnosti svetom Anti slijedi sveta Misa u 18h sa prigodnom propovijedi koju predvode braća franjevci. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

 

Povezani članci

Najnovije vijesti