RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (11. – 17. rujna 2022.)

Svete mise nedjeljom u: 9.30h (župna misa), 11h (dječja/obiteljska) i 19h (misa za mlade)

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaki dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

24. nedjelja kroz godinu

 

NEDJELJA

(11. rujna)

ZAZIV DUHA SVETOGA povodom početka nove školske i vjeronaučne godine za SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE, svečano ćemo obilježiti preko večernje svete mise u 19 sati.
PONEDJELJAK

(12. rujna)

Presveto Ime Bl. Djevice Marije (Spomendan)

FRAMA u 20.30 sati.

UTORAK

(13. rujna)

Svakog utorka navečer u 19 sati slavimo svetu misu za sve žive i pokojne štovatelje sv. Ante. Nakon mise molimo zavjetnu molitvu u čast sv. Ante.

 

Dječji zbor ”Ljiljani”, imaju svoje probe u 19h u župnu dvoranu. Voditeljica je prof. Tina Banovac. Dječji zbor će pjevati preko dječje sv. mise u 11 sati.

SRIJEDU

(14. rujna)

BLAGDAN UZVIŠENJA SV. KRIŽA

Susret prezidija Marijine legije – međunarodna laička organizacija u 17.15h.

POBOŽNOST SV. JOSIPU u 18.30h.

 

Prikazivanje filma “RAZGOVOR”, Dominika Sedlara

Srijeda, 14. rujna 2022., s početkom u 19.30h, Velika samostanska dvorana.

ČETVRTAK

(15. rujna)

Spomendan Bl. Djevice Marije Žalosne.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, nakon večernje mise u 19h u crkvi sv. Ante. Klanjanje animira bend TALITA KUM.

PETAK

(16. rujna)

Sv. Kornelije, papa, i Ciprijan, biskup, mučenici (Spomendan)
SUBOTA

(17. rujna)

BLAGDAN RANA SV. FRANJE ASIŠKOGA

Pozivamo članove OFS-a, Franjevačku mladež – Framu i ostale vjernike da se uključe u našu proslavu franjevačkog blagdana. U 18.15h će biti franjevačka krunica, preko večernje mise molit ćemo večernju molitvu iz časoslova od blagdana, a na kraju sv. mise će biti blagoslov sa relikvijama sv. Franje.

 

Ministranti imaju svoj susret u 11h.

NEDJELJA

(18. rujna)

U nedjelju, 18. rujna je prvi ovogodišnji susret sa roditeljima od djece koja će započeti kateheze za sakrament sv. Krizme. Susret započinje u 17.30h u crkvi sv. Ante. Pozivam roditelje da se odazovu i dođu na susret. Oni roditelji koji još nisu prijavili svoje dijete za spomenuti sakrament neka to učine do subote.  

 

 

OSTALE OBAVIJESTI:

  • Pozivamo sve mlade od 14. do 30 god. (osmaši, srednjoškolci i studenti) koji žele poput sv. Franje Asiškoga naučiti sretno živjeti, da se priduže našoj franjevačkoj mladeži Frami. Susreti se održavaju ponedjeljkom u 20.30 sati.
  • Pozivamo djecu koja žele postati članovi našeg dječjeg zbora ”Ljiljani”, da dođu na upis i probu u nedjelju, 11. 9. u 10.30h u župnu dvoranu. Voditeljica je Tina Banovac. Dječji zbor pjeva preko dječje sv. mise u 11 sati.
  • Djeca koja žele postati ministranti, službenici Božjeg oltara, mogu se prijaviti u ministrantsku zajednicu naše župe. Ministrantski susreti svake subote u 11 sati.
  • Počinje upis u Likovnu – kreativnu radionicu u našoj župi za dobni uzrast djece 4. 5. i 6. razreda osnovne škole. Molimo roditelje koji su zainteresirani da njihova djeca pohađaju radionicu mogu uzeti UPISNICU sa stolića za duhovni tisak ili će djeca dobiti u školi i da donesu na prvi susret u ponedjeljak, 19. rujna 2022. u 18h u župnu dvoranu. Voditeljice radionice su: Ivana Burić, Branka Čubrić, Maja Mezin, Helena Krnić i Anita Polić.
  • U ponedjeljak, 19. rujna je prvi ovogodišnji susret sa roditeljima od djece koja će započeti kateheze za ispovijed i prvu sv. pričest. Susret započinje u 19h sa svetom misom, a nakon mise je susret sa župnikom u crkvi sv. Ante. Pozivamo roditelje da se odazovu i dođu na susret. Oni roditelji koji još nisu prijavili svoje dijete za spomenuti sakrament neka to učine do nedjelje, 18. rujna.
  • Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu vas poziva na prikazivanje filma “RAZGOVOR”, Dominika Sedlara, u srijedu, 14. rujna 2022., s početkom u 19.30h u velikoj samostanskoj dvorani. Nakon sjajne premijere i odličnih komentara nazočnih, odlična režija i gluma dvoje engleskih glumaca (Caspar Phillipson i Dylan Turner) uz nekoliko hrvatskih (Doris Pinčić, Kruno Bakota…) nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ne propustite ovaj film koji prikazuje jedini razgovor između nadbiskupa Stepinca i Tita. Pogledajte kako je Stepinac rekao Titu NE! Cijena karte 30 kn. Sav prihod ide za Željku Jurić, poznata je kao djevojka u plavom kaputicu iz Vukovarske kolone, koja otvara muzej za djecu stradalom u domovinskom ratu u selo Berak pored Vukovara.
  • Pred nama je još jedan Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u subotu, 17. 9. 2022. u Bjelovaru, pod geslom “Gore srca”. Želja nam je da se i mladi iz naše župe prijave za ovaj susret! Pozivamo mlade da se mogu prijaviti kod župnika nakon svetih misa.
  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 15. rujna u 20h u Župi Srca Isusova na Baldekinu.