NaslovnicaNovostiRASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (10. – 17. studenog 2019.)

RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (10. – 17. studenog 2019.)

Trideset i druga nedjelja kroz godinu

Mise nedjeljom u: 10 i 18 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan su u: 7h i 18h.

 

PONEDJELJAK

(11. studenog)

Sv. Martin Tourski, biskup, (spomendan)

Franjevačka mladež (Frama) ima susret u 20.30 sati.

UTORAK

(12. studenog)

Sv. Jozafat, biskup i mučenik (Spomendan)

Franjevački svjetovni red (OFS-a)  ima svoj susret u 18.30h.

SRIJEDA

(13. studenog)

Sv. Didak Alkalski, redovnik (Spomendan)

Probe pjevanja: Dječji zbor ”Ljiljani” u 17.30h; Zbor sv. Ante u 18.30h.

Likovno-kreativna radionica i Dramska grupa u 17.30 sati.

 

ČETVRTAK

(14. studenog)

Blagdan sv. Nikole Tavelića, našeg prvog hrv. sveca, mučenika.

Posebno se slavi u crkvi sv. Frane. Svečana procesija započinje u 17.30h, a misu predslavi mons. Fra Ivica Petenjak, biskup krčki. Nakon svete mise mons. Tomislav Rogić proglašava Godinu sv. Nikole Tavelića.

Nema vjeronauka za prvopričesnike.

Nema klanjanja poslije svete mise.

PETAK

(15. studenog)

Svetkovina obljetnice POSVETE CRKVE SV. ANTE i DAN SAMOSTANA

Svečano euharistijsko slavlje u 18h predvodi fra Lazar Perica, župnik Bilica. Nema jutarnje svete mise u 7h.

 

SUBOTA

(16. studenog)

Ministranti imaju susret u 11h.

 

  • Pozivamo roditelje ovogodišnjih kandidata za Prvu sv. pričest i krizmu da zajedno sa svojim djecom dođu na DRUGI roditeljski – molitveni susret, u samoj proslavi svetkovine Posvete crkve i Dan samostana, u petak, 15. studenog 2019. u 17h u crkvi sv. Ante. Susret je zamišljen: u 17h-Predavanje; u 130h krunica i sveta ispovijed, a u 18h svečana Sveta misa.
  • Naš župni caritas u srijedu jer je 13 u mjesecu dijeli hranu za najugroženije u našoj župi. Hvala svima koji nam pomažu u doniranju hrane. Pozivamo i potičemo da i dalje svakog utorka možete u caritas donijeti pomoć.
  • Frame Grada Šibenika: Šubićevac, Gospa van Grada, Dubrava i Meterize organiziraju povodom obilježavanja stradanja i okupacije Vukovara prikazivanje dokumentarno-igranog film „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”, od autora Stipe Majića Pipe, hrvatskog branitelja s Trpinske ceste.

Ovo je projekt humanitarnog karaktera te se organizira pod sloganom “100 DANA VUKOVARA – 100 GRADOVA ZA VUKOVAR” te bi tako željeli pozvati na zajedništvo hrvatskog naroda kao i na sjećanje na sva stradavanja tijekom Domovinskog rata.

Film će biti prikazan u Samostanu sv. Ante na Šubićevcu u ponedjeljak, 18. 11. 2019. u 19.30h u samostanskoj dvorani.

Framaši će već od nedjelje, 17. 11. 2019. nakon svetih misa po svojim župama dijeliti svijeće-lučice koje su sami ukrasili povodom obilježavanja dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te tako da će svatko moći uzeti svijeću i upaliti je u svojim domovima toga dana za Vukovar i Škabrnju. Svijeće će se dijeliti besplatno. Sve vas  pozivamo da se odazovete na prikazivanje filma i svojim dobrovoljnim donacijama pripomognete za realizaciju također dokumentarnog filma naziva „OTKRHNUTI 402” od istog autora Stipe Majića Pipe. Fabula filma je o 402 poginule djece tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata. Prikupljena sredstva će biti donirana AMICO STUDIO d.o.o. iz Zagreba.

 

  • U nedjelju, 24. studenog 2019. u 19 sati najavljujemo DUHOVNI KONCERT – Večer slavljenja. Gosti su Matej Galić i slavljenički tim “Yeshua”, iz Osijeka koji posljednjih godinu dana služe kroz slavljenje na evangelizacijskim susretima i seminarima.
Povezani članci

Najnovije vijesti