RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (1.– 8. rujna 2019.)

22. nedjelja kroz godinu

Svete mise nedjeljom u: 10 i 19 sati.

Svete mise preko tjedna svaki dan u: 7 i 19 sati.

Svaku dan prije večernje svete mise moli se sv. Krunica u 18.30 sati.

PONEDJELJAK

(2. rujan)

Članovi župnog caritasa imaju svoj susret u 19.30h.
UTORAK

(3. rujan)

sv. Grgur Veliki, papa i crkv. naučitelj (Spomendan)

Župni caritas počinje svoja dežurstva svakog utorka od 17 do 18 sati i prikuplja prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za najugroženije u našoj župi, a svakog 13 u mjesecu volonteri dijele hranu.

ČETVRTAK

(5. rujan)

sv. Majka Terezija iz Kalkut, redovnica (Spomendan)

Utemeljiteljica Družbe sestara misionarki ljubavi.

Nastavljamo sa redovitim župnim klanjanjem pred Presvetim oltarskim Sakramentom, poslije večernje mise koja počinje u 19h u crkvi sv. Ante.

PETAK

(6. rujan)

PRVI PETAK.

U ovom mjesecu započinjemo pobožnost devet prvih petaka. Poslije večernje svete Mise molimo Zlatnu krunicu i litanije u čast Srcu Isusovu. Prigoda za sv. ispovijed od 18.30h.

SUBOTA

(7. rujan)

 sv. Marko Križevčanin, svećenik i mučenik (Spomendan)
NEDJELJA

(8. rujan)

23. NEDJELJA KROZ GODINU.

Rođenje BDM – Mala Gospa, (Blagdan)

Svečano se slavi u crkvi Gospe van Grada u Varošu. Središnjim euharistijskim slavljem u 18 sati predsjeda mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup. Stoga, u iduću nedjelju neće biti večernje svete mise u 19h u crkvi sv. Ante, zbog proslave Male Gospe u Varošu.

 Ostale obavijesti: 

  • Odrasli koji bi željeli primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizmu, pričest), mogu se prijaviti do početka mjeseca listopada u župni ured i dogovoriti početak kateheze odnosno priprave za primanje sv. sakramenata. Kateheze za Katekumenat počinju u četvrtak, 12. rujna u 20h na Baldekinu.
  • U petak, 6. 9. započinje Biblijska zajednica koja će se održavati svaki tjedan: petkom iza večernje svete mise u 19.30 sati. Razmatraju se tekstovi koji se čitaju na misi u nedjelju. Cilj je: učenje i razumijevanje Riječi Božje. Pozivamo vjernike koji žele čitati preko svetih misa, ali razmišljati i produbljivati svoju vjeru kroz Božju Riječ da dođu na susret.
  • U tijeku je devetnica Maloj Gospi u župi Gospe van Grada. Detalje o samoj devetnici i proslavi možete pogledati na plakatima koji je se nalaze na oglasnoj ploči.