NaslovnicaNekategoriziranoPrvi dan trodnevnice Gospi Lurdskoj

Prvi dan trodnevnice Gospi Lurdskoj

U župi sv. Ante u Šibeniku smo započeli sa duhovnom pripremom našoj suzaštitinici Majci Božjoj Lurdskoj.
Prvi dan trodnevnice u utorak, 8. veljače 2022., predvodio je župnik i gvardijan fra Mario Radman. Nakon večernje mise u samostanskoj dvorani je bio prikazan filma ”Gospa Lurdska”.
Propovjednik je istakao u svojoj propovijedi slijedeće: Velika poruka Lurda jest molitva: njezina potreba, njezina vrijednost i njezina učinkovitost. Kao i kod drugih vidova poruke i ovdje čini prethode riječima. Sva ukazanja odvijaju se u ozračju sabranosti, tišine i molitve.
Gospa ukazujući se s krunicom posredno dala na znanje da joj je ta molitva najdraža. To je još pokazala time što je pratila Bernardicu na svojoj krunici.
Molitva svete krunice ima upravo tu vrijednost, jer spaja usmenu i mislenu molitvu. Pred očima našega duha redaju se svi najvažniji misteriji iz Isusova spasiteljskog života s kojima je Blažena Djevica Marija usko sjedinjena. Blažena Djevica izričito je tražila molitvu posebno za obraćenje grešnika.
Nije li nam time Gospa jasno rekla koliko važna može biti naša molitva, da je najveće dobročinstvo za bližnjega, ako mu svojom molitvom pomognemo izaći iz stanja grešnosti. I kad je tražila da se dolazi u procesiji i da se sagradi kapelica, nije li time opet naglasila molitvu, ovaj put zajedničku. Jer što se drugo radi u procesiji i u kapelici nego zajednički moli.
Nakon pojedinačne molitve Gospa upravlja pažnju na zajedničku molitvu koja svoj vrhunac postiže u svetoj Misi. Zato ne možemo govoriti da kod kuće molimo, a ne dolazimo na svetu Misu. Sveta Misa je vrhunac i nikako se ne može usporediti s molitvom kod kuće.
Neka nas Blažena Djevica, koja se sv. Bernardici Soubiruos u Lourdesu objavila kao «Bezgrešno Začeće» prati u borbi protiv zla i grijeha, u otvaranju prostora u nama i oko nas miru, pravdi, ljubavi, svjetlu, radosti i poštivanju.
Neka nas ona, službenica Gospodnja, uči i vodi da budemo u službi dobra i ljepote, istine i blagoslova.
Povezani članci

Najnovije vijesti