NaslovnicaFOTOProslava sv. Josipa. Prvi utorak sv. Anti (Šubićevac, 19.3.2024.)

Proslava sv. Josipa. Prvi utorak sv. Anti (Šubićevac, 19.3.2024.)

U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante na Šubićevcu u Šibeniku u utorak, 19. 3. 2024. je svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije. Od kada je papa Franjo prije četiri godine proglasio Godinu sv. Josipa u samostanskoj crkvi sv. Ante se svake srijede održava pobožnost sv. Josipu.
Posebno je bila posjećena velika devetnice kroz devet srijeda u kojem su štovatelji sv. Josipa molili na razne nakane kao zajednica za duhovni preporod naših obitelji i blagoslov djece, za dar bračnog partnera, za duhovna zvanja, za oslobođenje od bolesti i prestanak rata, za našu Domovinu te za obraćenje grešnika.
Večerašnje euharistijsko slavlje u velikom mnoštvu vjernika predvodio je fra Ivan Marija Đuzel, svećenik franjevac iz samostana u Karinu. Liturgijsko pjevanje su animirali Mješoviti župni zbor sv. Ante i Dječji zbor ”Ljiljani”.
Na današnju svetkovinu sv. Josipa ujedno je započela pobožnost sv. Ante kroz trinaest utoraka. Svaki utorak do proslave sv. Ante Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utorak je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Ante “svetac svega svijeta”, a za naš Franjevački samostan i župu sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu važan je i svih onih koji se njemu utječu.
Svakog utorka MOLITVENO – LITURGIJSKI PROGRAM će započinjati u 7.30 do 17 sati sa cjelodnevnim klanjanjem, u 17 sati će biti molitva sv. krunice i litanije sv. Ante, u 17.30 sati večernja u čast sv. Ante i prilika za ispovijed, a u 18 sati Sveta misa s prigodnom propovijedi. Nakon večernje mise je prilika za čašćenje relikvija. Kroz svaki utorak razni propovjednici će nas uvoditi u život sv. Ante.
Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Ante Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom udijeli mir našem svijetu i učvrsti vjeru u našim obiteljima.
 
 
Prethodni članak
Sljedeći članak
Povezani članci

Najnovije vijesti