NaslovnicaNajavePredstavljanje knjige Željka Garmaza - Fra Vjeko Ćurić Svetac našeg doba

Predstavljanje knjige Željka Garmaza – Fra Vjeko Ćurić Svetac našeg doba

U Šibeniku na Šubićevcu će se 28. lipnja u dvorani Franjevačkog samostana i Župe sv. Ante Padovanskog u 19.30 sati održati prezentacija knjige “Fra Vjeko Ćurić- svetac našega doba”, koja govori o fratru misionaru koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim  Oskarom Schindlerom. Nažalost, fra Vjeko je ubijen u teškom razdoblju ruandskoga poraća, a njegov san o omogućavanju školovanja za tisuće  siromašne djece nastavio je slijediti misionar fra Ivica Perić, koji je preuzeo župu Kivumu u Ruandi.

Na najnovijoj knjizi, koja govori o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, Željko  Garmaz je radio više od godinu dana. U potrazi za zanimljivostima iz fra Vjekina života obišao je desetak zemalja i razgovarao s više od 50 fra Vjekinih suvremenika iz različitih perioda njegova života.

Kompletan prihod od prodaje ove knjige bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa Centar otac Vjeko, posebice za učenički dom, kao i  za tople obroke siromašnih učenika, kojih je sada u okviru Centra gotovo 700.

Kao poseban gost, na predstavljanje knjige i aktivnosti Humanitarne  udruge Srce za Afriku, na Šubićevcu iz Ruande stiže i misionar fra Ivica Perić,  “lokomotiva” svih aktivnosti i projekata kojima se ostvaruje san pokojnoga fra Vjeke Ćurića, a koji siromašnoj djeci omogućavaju obrazovanje  i daju šansu za bolji život. Promocija knjige je prilika za upoznavanje rada naših humanitaraca u  dalekoj Africi.

Povezani članci

Najnovije vijesti