NaslovnicaNovostiNEDJELJA BOŽJE RIJEČI

NEDJELJA BOŽJE RIJEČI

Apostolskim pismom u obliku motu proprija „Aperuit illis“, papa Franjo je odredio da se III. nedjelja kroz godinu posveti spomenu, razmišljanju i širenju Riječi Božje. Dokument je objavljen 30. rujna 2019., na liturgijski spomen svetoga Jeronima, na početku 1600. obljetnice preminuća tog glasovitog prevoditelja Biblije na latinski jezik, koji je govorio: „Nepoznavanje Pisama jest nepoznavanje Krista“. Prijevod cijelog pisma možete pročitati na ovom linku:https://subicevac.hr/apostolsko-pismo-pape-franje-za-nedje…/

Svečanim euharistijskim slavljem obilježena je današnja Nedjelja Božje Riječi u župi sv. Ante na Šubićevcu. Poslije svete mise vjernicima je podijeljen mali vodič za svakoga BIBLIJA, sa poticajem da u svojim obiteljima vjernici čitaju Božju riječ.

Također, u župi su danas bili i momci iz katoličko Terapijske zajednice ”Mondo Nuovo” (Novi svijet) iz Nunića, koji su potaknuli vjernike da pomognu ovoj zajednici u kupovini njihovih radova i poslušali svjedočanstvo o ovisnosti alkoholu, kocki i raznim drugim opijatima.

[embedsocial_album id=”f69ab5bd06bc9624206fbc71c666f1ea00cd4c3d”]

Povezani članci

Najnovije vijesti