NAJAVA DEVETNICE SV. ANTI NA ŠUBIĆEVCU

0
50
Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante,
pred nama je svetkovina sv. Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika našeg samostana i župe. Tijekom devet dana ovdje na Šubićevcu duhovno ćemo se pripremati za proslavu svoga nebeskog zaštitnika.
Ove godini u devetnici sv. Ante su propovjednici: p. Ike Mandurić, fra Šimun Markulin, don Damir Stojić, don Josip Šimatović i p. Stjepan Ivan Horvat.
Nadamo se i želimo da devetnica i sama svetkovina sv. Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno pred relikvijama sv. Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi od svakog grijeha i učvrsti vjeru u našim obiteljima.
Isto tako, u devetnici imamo GLAZBENO-DUHOVNE VEČERI u kojem će dječji zbor iz Čiste Velike i Lišana, kao i dječji zbor ”Ljiljani” sa Šubićevca animirati svetu misu, te tradicionalni koncert učenika iz Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.
Na samu svetkovinu sv. Ante 13. lipnja jutarnje svete mise su u 7, 9 i 11 sati te u 17.30 sati sveta misa i blagoslov djece, ljiljana i kruha sv. Ante. Procesija i središnje euharistijsko slavlje u 19 sati predvodi p. Sjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.
Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sv. Ante svjedočio i životom nas na to potiče.
Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca.
Dobro nam došli.
Sv. Ante, čudotvorče, moli za nas!