Korizmeni koncert – Pivači sv. Jakova (3. 4. 2022.)

U župi sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu 3. travnja 2022., na petu korizmenu nedjelju ili kako se još naziva Gluha održan je korizmeni koncert sa meditativnim karakterom Pivači sv. Jakova iz Šibenika. Pivači su animirali večernju svetu misu koju je predvodio mons. Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije uz koncelebraciju fra Maria Radmana, župnika i gvardijana. Nakon večernje mise je uslijedio koncert više je to bio molitveno meditativni vapaj Bogu u ovom svetom korizmenom vremenu.

Inače, Pivači su muška vokalna skupina iz Šibenika osnovana 2011. godine sa željom da pjevaju Bogu na slavu i ljudima na duhovnu korist na prepoznatljiv a capella način. Za svog nebeskoga zagovornika odabrali su sv. Jakova apostola, zaštitnika Šibenske katedrale. Na repertoaru Pivača nalaze se pjesme duhovnog i domoljubnog karaktera koje izvode na sv. misama, koncertima i drugim prigodama. Osim obrada poznatih skladbi Pivači izvode i autorske skladbe koje su nastale u određenim situacijama i potaknute raznim događajima. Pivače vodi Ana Gović Blaće.

Vjernici su imali mogućnost kupiti nosač zvuka „O Isuse izranjeni“, Pivača svetog Jakova. Riječ je o izdanju koje donosi meditaciju nad sedam posljednjih Isusovih riječi s križa. Autor meditacija i urednik izdanja je generalni vikar Šibenske biskupije i član „Pivača svetog Jakova“ mons. Marinko Mlakić. Na nosaču zvuka izmjenjuju se tekstovi sa pjesmama prilagođenim temi meditacije. Skladbe koje izvode „Pivači svetog Jakova“ pučki su napjevi ili djela poznatih autora duhovne glazbe.

 

Podijeli objavu
Prethodni članakPETI KORIZMENI PETAK
Sljedeći članakŠesti korizmeni petak