NaslovnicaIstaknutoHodočašće mladih u Međugorje

Hodočašće mladih u Međugorje

U subotu, 20. 4. 2024. Župa sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je organizirala hodočašće mladih u Međugorje pod vodstvom gvardijana i župnika fra Maria Radmana. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima oko 5.30, a dolazak u Međugorje oko 9.30 sati.
Prvi dio programa je uključivao odlazak na Podbrdo ili na brdo ukazanja u molitvi krunice i razmatranjem radosnih otajstva u koja nas je uvodio fra Mario sa određenim nakanama koje smo molili u deseticama koja su predmolili kandidati za krizmu. Dolaskom na mjesto ukazanja učinili smo zajedničku fotografiju ispred Gospinog kipa a zatim u osobnoj molitvi svatko se mogao povući malo u osamu za svoju osobnu molitvu.
Prilikom silaska sa brda ukazanja imali smo prilike pričati sa drugim hodočasnicima, čak su neki mladi pripomogli starijim hodočasnicima pri silasku. Program je nastavljen odlaskom u ”Zajednicu Milosrdni otac” gdje su nas dočekala dvojica članova iz zajednice koji su nam ispričali o životu u zajednici te svoje priče koje su ih dovele na odvikavanje od ovisnosti. Mladi su imali priliku postaviti pitanja te doznali još neke stvari od kojih su ih ostavile u šoku. Prvi dio program je zaključen zajedničkim ručkom restoranu ”Filii” gdje su se mladi jako dobro okrijepili, ispričali te nakon ručka zaputili prema crkvi sv. Jakova u Međugorje.
Drugi dio programa našeg hodočašća je nastavljen odlaskom do brončanog kipa Uskrslog Isusa Krista koji se nalazi iza crkve sv. Jakova u Međugorju. Čudo ovoga kipa je što iz koljena Uskrslog Spasitelja kapaju suze, tj. tekućina koja je po kemijskom sastavu istovjetna ljudskim suzama.
Zatim je uslijedilo slobodno vrijeme do 17 sati, a vrijeme je provedeno u kupnji suvenira, osobnoj molitvi te u druženju. U 17 sati mladi su se uključili u duhovni program u župi molitvom krunice i prilikom za svetu ispovijed. U18 sati je započela sveta misa za hodočasnike te po završetku mise i blagoslova nabožnih predmeta polako smo se počeli okupljati za polazak doma.
U autobusu naš duhovnik fra Mario je svakome podijelio suvenir te okrijepljeni Božjoj milošću, zagovor naše Majke Kraljice mira zajedno uz pjesmu nastavili povratak u Šibenik te tako ispunjeni Božjim blagoslovom, molitvom i radošću bili spremi za nove izazove u našim mladim životima.
Tekst: Lea Šego
Foto: Lana Prekpalaj i Antonija Perković
 
 
Povezani članci

Najnovije vijesti