NaslovnicaNovostiDEVETNICA SVETOM ANTI

DEVETNICA SVETOM ANTI

9.  dan (12.06. 2023.)
 

 

 

 
7. i 8.  dan (10.6. i 11.06. 2023.)
 
7. i 8. dan devetnice u čast sv. Ante predvodi don Josip Šimatović, upravitelj Svetišta hrvatskih mučenika na Udbini. Euharistijsko slavlje animira dječji zbor iz Čiste Velike i Lišana.
 

 

6. dan (9.6.2023.)

6. dan devetnice u Župi sv. Ante Padovnaskog u Šibeniku je predvodio don Damir Stojić, župnik Župe Duha Svetoga, Jarun – Zagreb.

 

 

5. dan (8.6.2023.)

U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu svečano je danas proslavljena svetkovina Tijelova i 5. dan devetnice u čast sv. Ante. Euharistisjko slavlje u 9.30h je predvodio fra Šimun Markulin, prof. na KBF-u u Splitu i župnik župa Zavojana i Kozice, a u koncelebraciji su bili gvardijan i župnik fra Mario Radman i fra Nikola Ćurčija. Župni zbor sv. Ante je animirao pjevanjem, a 22 ministranta su svojim služenjem oko oltara sudjelovala u današnjoj svetkovinu. Na kraju svete mise uslijedila je Tjelovska procesija kroz gradsku četvrt Šubićevac.

 

 

4. dan (7.6.2023.)

4. dan devetnice u čast sv. Ante predvodio je p. Ike Mandurić, a bend Talita kum je animirao liturgisjko pjevanje. Prije svete mise molitve sv. Anti je predmolio gvardijan i župnik fra Mario Radman.

 

 

3. dan (6.6.2023.)

Treći dan devetnice u čast sv. Ante euharistijsko slavlje je predvodio mons. Marinko Mlakić, generalni vikar, a pjevanje je animirao naš dječji zbor “Liljani”.

 

 

2. dan (5.6.2023.)

Drugi dan devetnice sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu predvodio je pučki propovjednik p. Ike Mandurić.

 

 

1. dan (4.6.2023.)

U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu je započela devetnica sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika našeg samostana i župe. Program koji nas prati u devetnici: od 18 sati sv. ispovijed; u 18 sati krunica; u 18.30 sati Molitve sv. Ante; u 19 sati euharistijsko slavlje; nakon mise čašćenje relikvija sv. Ante. Devetnicu je otvorio p. Ike Mandurić, pučki misionar. Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sv. Ante svjedočio i životom nas na to potiče.

 

 

Povezani članci

Najnovije vijesti