DEVETNICA SV. ANTI

0
82

“Per Antonium ad Jesum (Po Anti k Isusu.)” ove riječi je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Ante. Svetog Antu poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti i moćni zagovornik kod Boga. Vjernici će se za svetkovinu pripremati devetnicom od 4. do 12. lipnja. Molitva krunice je u 18 sati. Ispovijed počinje u 18.15 sati. Pobožnost sv. Ante u 18.30 sati i sveta misa u 19 sati.

Propovjednici u devetnici su: prve tri večeri predvodit će fra Ante Vučković, prof. na KBF-u u Splitu, zatim tri dana fra Božo Mandarić, župnik u Lišanima, te zadnja tri dana devetnice fra Šimun Bilokapić, prof. na KBF-u u Splitu.

Dragi vjernici i štovatelji sv. Ante, pred nama je svetkovina sv. Ante, sveca svega svijeta, nebeskog zaštitnika naše župe, crkve i samostana. Tijekom devet dana ovdje na Šubićevcu duhovno ćemo se pripremati za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Nadamo se i želimo da devetnica i sama svetkovina sv. Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno pred relikvijama sv. Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi rata i učvrsti vjeru u našim obiteljima.

Isto tako, u devetnici imamo GLAZBENO-DUHOVNE VEČERI: u subotu, 11. lipnja u crkvi sv. Ante nakon večernje mise će biti KONCERT mladih iz Splita Vis ”Veritas Aetrena” te u nedjelju, 12. lipnja nakon večernje mise KONCERT Zbora mladih Vrba iz Zagreba.

Na samu svetkovina sv. Ante 13. lipnja jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati te u 17.30 sati kada je blagoslov djece, ljiljana i kruha sv. Ante. Svečanu misu u 19 sati predvodi mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.  

Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sv. Ante svjedočio i životom nas na to potiče. Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca.