Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Franjevačka mladež – Frame Grada Šibenika: Šubićevac, Gospa van Grada, Dubrava i Meterize povodom obilježavanja stradanja i okupacije Vukovara i Škabrnje organizirali su u Franjevačkom samostanu sv. Ante na Šubićevcu u ponedjeljak, 18. 11. 2019. u velikoj dvorani prikazivanje dokumentarno-igranog film „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”, od autora Stipe Majića Pipe, hrvatskog branitelja s Trpinske ceste.

Ovo je projekt humanitarnog karaktera te se organizira pod sloganom “100 DANA VUKOVARA – 100 GRADOVA ZA VUKOVAR” te su tako željeli pozvati na zajedništvo hrvatskog naroda kao i na sjećanje na sva stradavanja tijekom Domovinskog rata.

Framaši su po svojim župama u nedjelju 17. 11. 2019. dijelili svijeće – lučice koje su ukrasili raznim motivima povodom dana na sjećanje žrtava Vukovara i Škabrnje.
Svojim dobrovoljnim donacijama kao i od prikazivanja dokumentarnog filma framaši su skupili 5.600 Kn. Prikupljena sredstva će biti donirana AMICO STUDIO d.o.o. iz Zagreba, za novi dokumetarni film „OTKRHNUTI 402” od istog autora Stipe Majića Pipe. Fabula filma je o 402 poginule djece tijekom velikosrpske agresije i Domovinskog rata. Hvala svim akoji su se odazvali u ovoj humanitarnoj akciji.
Obilje Božjeg blagoslova.