NaslovnicaNovostiČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’

ČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’

Pod geslom ‘’Riječi tvoje, Gospodine, srce slade’’(Ps 19,9), i ove korizme u Župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu, po drugi put, organiziramo ČITANJE BIBLIJE „od korice do korice’’. Smisao čitanja Biblije je posvijestiti važnost Božje Riječi u našem životu. Da bi Božja riječ srce sladila potrebno je Božju riječ poznavati, potrebno je s Božjom riječju živjeti. Svaki krštenik pozvan je okusiti i osjetiti slador Božje riječi. Ali ne samo osjetiti slador Božje riječi nego svaki vjernik ima i odgovornost prema toj Riječi.

Stoga, čitanje Biblije će započeti na Prvu korizmenu nedjelju, 21. veljače 2021., nakon dječje svete mise, i planiramo da sa čitanjem završimo na Drugu korizmenu nedjelju. Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Ante na Šubićevcu u terminu za koji se prijave. Pri prijavi se upisuju dva čitača za jedan termin. Svaki čitač će čitati po pola sata, da u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čita, a barem jedna sluša. Nakon što se pročita zadnji redak oglasit će se zvona na crkvi. Prijave za čitanje Biblije započinju od nedjelje, 31. siječnja do subote, 20. veljače 2021., u sakristiji nakon svetih misa.

Pozivamo sve vas župljane, i stare i mlade, da se u što većem broju odazovete kako bismo mogli napraviti raspored čitanja.

Povezani članci

Najnovije vijesti