RASPORED BOGOSLUŽJA I OBAVIJESTI (10. – 17. lipnja 2018.)

Devetnica našeg zaštitnika sv. Ante, od 4. do 12. lipnja.

Pripravimo se i aktivno sudjelujmo u proslavi!

NEDJELJA

(10. lipanj)

Danas članovi Franjevačke mladeži naše župe imaju Primanja i obećanj. Svečana sv. misa u 19 sati, na kojoj će mladi Frame izreći Gospodinu svoja obećanja. Molimo za njih!

Sedmi dan devetnice predvodi fra Mario Radman, župnik na Šubićevcu.

PONEDJELJAK

(11. lipanj)

Osmi dan devetnice predvodi fra Mate Gverić, župnik u Dubravicima i Rupama, a pjevanje animira Zbor sv. Ante Šubićevac.
UTORAK

(12. lipanj)

TRINAESTI je utorak u čast sv. Ante. Deveti dan devetnice predvodi prof. dr. fra Ante Vučković. Program posljednjeg dana devetnice: u 19h KATEHEZA, SV. MISA I MOLITVENO BDIJENJE.
SRIJEDA

(13. lipanj)

SVETKOVINA SV. ANTE, zaštitnik naše župe i samostana. Sv. mise prije podne: u 7, 9 (za bolesnike, poslije kojih će teži bolesnici moći pristupiti sakramentu bolesničkog pomazanja) i 11 sati.

Svečano misno slavlje i procesija u 19 sati predvodi fra Mario Radman, župnik i gvardijan, na Šubićevcu.

Nakon sv. mise će biti blagoslov kruha sv. Ante, djece i ljiljana.

 ČETVRTAK

(14. lipanj)

Poslije večernje mise je Euharistijsko klanjanje.
PETAK

(15. lipanj)

Završetak školske godine.

 

 

  • Program devetnice za proslavu sv. Ante zaštitnika naše župe i samostana, možete vidjeti na plakatima koji su na oglasnoj ploči ili sa stolića uzeti letak o samoj devetnici.

 

  • U ponedjeljak, 11. lipnja u organizaciji Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika i Franjevačkog samostana i Župe sv. Ante na Šubićevcu u župnoj dvorani će biti predavanje na temu ZNANOST I VJERA. Predavač je akademik prof. Vladimira Paar. Biti će to predavanje o prirodnim zakonima, teoriji velikog praska, genetici i biološkoj evoluciji, o najnovijim postignućima u ljudskome genomu, o radu ljudskog mozga kao najveće nepoznanice za znanost, o međusobnim odnosima znanosti i vjere. Početak predavanja je u 20 sati. Moderator je mr.sc. Ivica Đaković, predsjednik HKDPD-a.