VEČER SLAVLJENJA

Večer slavljenja je održan 3. kolovoza, ispred crkve svetoga Ante na Šubićevcu u Šibeniku. Ljudi su dolazili sa svih strana Dalmacije na molitveni susret da bi slavili Gospodina i uživali u zajedništvu. poručuju.
Organizator susreta bio je fra Mario Radman, gvardijan i župnik, koji je posjetiteljima upriličio neuobičajenu glazbenu i molitvenu večer. Šibenčani su zahvalili bogatim odazivom. Odlična organizacija, vrhunska tehnika i sjajno ozračje koje je vladalo Šubićevcem svima će ostati trajno u pamćenju.Alan Hržica iz pjesme u pjesmu sve je više dobivao glasnu pomoć publike, a specijalno iznenađenje bila je pojava njegova „bratka“ (kako se odmila njih dvojica međusobno zovu) – kolege, poznatoga glazbenika Tonyja Cetinskog. Tony je pjevao pjesmu fra Johnnyja Ivana Matića „Samo tvoja ljubav, Bože” i, naravno, oduševio publiku. No iznenađenjima tu nije bio kraj. U jednom trenutku Alan je rekao kako je među nama i njegova velika prijateljica Ivana Husar Mlinac, koja je vjerojatno došla samo uživati u slavljeničkoj večeri. Ali publika je gromoglasnim pljeskom pozvala Ivanu na binu.
Ona se spremno odazvala i zapjevala svoju autorsku, svima poznatu, pjesmu „Gospodine, hvala”. Bend je nastupao u proširenom sastavu: priključili su se producent Grgur Sesar, Vanessa Mioč i Helena Lijić. Šibenik je dobio koncert s najjačim glazbenim sastavom. Sljedeći ovakav događaj – Alan u pratnji Vanesse i benda – slijedi 22. kolovoza u Rijeci kod dominikanca Ivana Dominika Iličića.

 

Tekst: Molitvena zajednica ”Srce Isusovo”
Slike: Ivana Radan, Frama Šubićevac
Izvor: https://hkm.hr/kategorije/mladi/