NaslovnicaNovostiSUSRET MINISTRANATA 26.05.2018.

SUSRET MINISTRANATA 26.05.2018.

U samostanu i župi sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu u subotu, 26. svibnja 2018., s početkom u 9:30 održan je drugi ovogodišnji susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu je sudjelovalo oko 350 ministranata iz 23 župe i kapelanije naše Provincije: Bilice, Danilo, Karin, Studenci, Dubrava, Zmijavci, Split-Dobri, Šibenik-Šubićevac, Drniš, Šibenik-Varoš, Turjaci, Gračac, Lovinac, Sveti Rok, Vinjani, Knin, Imotski, Sinj sa kapelanijama Brnaze, Čitluk-Jasensko, Glavice, Karakašica i Lučane. U pripremi i održavanju susreta pomagali su provincijski sjemeništarci, postulanti i bogoslovi.
Nakon početnog okupljanja ministranti su u 10 sati ušli u crkvu sv. Ante gdje su imali pokorničko bogoslužje u kojem je ispit savjesti vodio fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.
U 11 sati euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Josip, uz koncelebraciju trinaest svećenika. Na misi je asistirao i đakon fra Milan Sladoja. U propovijedi je okupljenima fra Josip približio ulogu ministranta i dječjeg zbora u župi, školi, obitelji i društvu. Gospodin djecu poziva na tu časnu ulogu pripremajući ih za mnogo veće uloge u životu u budućnosti.
Poslije mise sjemeništaraci, postulanti i bogoslovi svjedočili su ministrantima o svom zvanju te im ukratko predstavili život u sjemeništu, postulaturi, novicijatu i bogosloviji. Svi su prisutni dobili sličice sa molitvom za duhovna zvanja koju su zajedno molili.
Nakon zajedničke fotografije bio je ručak za sve ministrante u samostanskom vrtu. Poslije ručka bila je rekreacija u vidu Ministrantskih igara bez granica na pomoćnom igralištu NK Šibenika. U nizu od 6 igara (Četiri alke, Skini rep, Tisuću čaša, Ponesi lopticu, Boj vreća, Povuci potegni) pod vrelim suncem prvo mjesto osvojili ministranti iz Turjaka, drugo mjesto ministranti iz Brnaza, a treće ministranti iz Sinja.
Ipak, posebni uspjeh ovih ministrantskih susreta jest i zainteresiranog mladih ministranata za mogući posvećeni poziv u našoj zajednici. Nadamo se da će i u narednim susretima u našim odgojnim zavodima kao i na zajedničkim susretima provincije te i ostale nakane biti ostvarene.
Posebno hvala Provincijskoj upravi na pokroviteljstvu susreta i župniku i gvardijanu samotana u Šibeniku fra Mariju Radmanu sa župljanima koji su pomogli za realizaciju susreta. Hvala svim svećenicima koji su doveli svoje ministrante kao i sjemeništarcima, postulantima i bogoslovima na suradnji.

[facebook=https://www.facebook.com/pg/Samostan-i-%C5%BDupa-sv-Ante-Padovanskog-%C5%A0ibenik-560202880979737/photos/?tab=album&album_id=647183655614992 width=750 social_plugin=false ]

Povezani članci

Najnovije vijesti