NaslovnicaNovostiSRCE ZA AFRIKU

SRCE ZA AFRIKU

U župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu u nedjelju, 11. srpnja 2021., na 15. nedjelju kroz godinu posjetio nas je ravnatelj Centra Otac Vjeko, misionar fra Ivica Perić iz Ruande.
On je predvodio svete mise u 8h, 9.30h i 19h gdje je okupljene vjernike upoznao s radom misije, mogućnosti školovanja siromašnih učenika te svim projektima koje su, zahvaljujući donatorima i Prijateljima Centra Otac Vjeko, uspjeli uspješno realizirati zadnjih nekoliko godina.
Zahvaljujući naporima fra Ivice, unutar Centra danas rade vrtić, osnovna i dvije srednje škole – a školovanje djece pomažemo svojim donacijama.
Osim što su izgradili vrtić, osnovnu i dvije srednje škole, srednja Tehnička škola proglašena je jednom od najopremljenijih u Ruandi. I to sve zahvaljujući donacijama hrvatskoga naroda.
Centar je odškolovao više od 3.000 mladih ljudi od kojih je više od 95 posto našlo posao. Svaki dan se u školskom centru skuha i podijeli oko 1.500 toplih obroka, svi učenici dobiju školske uniforme i školski pribor, kupljen je školski autobus kako bi učenike mogli voditi na izlete, jer mnogi od njih nikada za života nisu otišli dalje od svoga sela. Upravo se gradi sportska dvorana za školski centar.
Nakon misa, fra Ivica i članovi Udruge Srce za Afriku su se družili s okupljenima te ih upoznali sa svim onim što se trenutno radi u Kivumuu. Tu je, prije svega, prezentiran projekt Prijatelj Centra Otac Vjeko putem kojeg donatori mogu primati pisma učenika, a pomažu ih na način da svojim godišnjim donacijama od 100 eura/750 kuna ili 200 KM, omogućavaju jednom djetetu da ide u školu, da dobije topli obrok, vodu za piće, školsku uniformu i pribor.
Sve info o ovome možete dobiti u inbox https://www.facebook.com/srce.za.afriku ili na mail srce.za.afriku@gmail.com.
Veliko hvala svima koji su se odazvali i svojim skromnim donacijama pripomogli da se skupi 20.000 Kn gdje je uplaćeno za Udrugu SRCE ZA AFRIKU koja pomaže misiju u župi Kivumu u Ruandi.
Još jednom kao župnik zahvaljujem se vjernicima koji su pokazali naše hrvatsko srce koje je jače od svega u životu.
Povezani članci

Najnovije vijesti

Najava: Ispovijed

NAJAVA: Prodaja kolača

Doček sv. Nikole

Susret Frame Šubićevac